Előkészületben a Hegyvidék Kártya

Az önkormányzat Hegyvidék Kártya kibocsátását tervezi novembertől, amely a kerületben élők és az itt működő vállalkozások számára kínál kölcsönös előnyöket. A programhoz már most csatlakozhatnak a hegyvidéki kereskedők és szolgáltatók.
Egyre több színvonalas bolt és szolgáltatóegység működik a Hegyvidéken, ennek ellenére sokak létezéséről – főképp azokéról, amelyeket nem látunk mindennapi útjaink során – egyáltalán nem tudunk. Pedig lehet, hogy ezek is megfelelnének igényeinknek, azaz jóval közelebb megtalálhatnánk azt a terméket vagy szolgáltatást, amiért eddig esetleg a város másik végébe utaztunk.
 
2009_14_03_01
Az önkormányzat várja a boltosok jelentkezését
 
A hegyvidéki önkormányzat szeretne segítséget nyújtani ahhoz, hogy összehozza a kerületi lakókat a helyi üzletekkel, amelyek jó részét nem mellesleg itt élő tulajdonosok üzemeltetik. Épp ezért – várhatóan novembertől – minden kerületi polgár kiválthatna egy névre szóló, fényképes Hegyvidék Kártyát, amelylyel a vásárlás, a kultúra, a sport, a ruházkodás, az étkezés és egyéb szolgáltatások igénybevétele olcsóbbá válna a programban részt vevő hegyvidéki vállalkozásoknál.
 
Az önkormányzat már várja a kerületi boltok, szolgáltatók jelentkezését. A szervezők reményei szerint sok elfogadóhelye lesz a kártyának, mert így a kerületben lakó valamennyi fi atal és idős, családos és egyedül élő polgár megtalálhatná a számára vonzó szolgáltatásokat a kedvezményes, valódi megtakarítást nyújtó lehetőségek között. A kerületiek növekvő érdeklődéséből természetesen az üzletek is profitálnának, hiszen ezzel gyarapítanák bevételeiket. De túl a közvetlen pénzügyi előnyökön a Hegyvidék Kártya erősítheti a kerületiek összetartozás-érzését, a hegyvidéki lokálpatriotizmust, növelheti az itt élő polgárok lojalitását és hűségét a kerület iránt.
 
z.