ELTE-s partizánok

A versenysportágak mellett a gyerekek körében kedvelt játékok is helyet kapnak a Hegyvidéki Diákolimpián. Ilyen a partizánlabda, a közismert kidobós pontokra és időre játszott változata, amely elsősorban a kisebbek körében örvend nagy népszerűségnek.
A partizánlabda egyszerre igényel jó állóképességet, ügyességet és taktikai felkészültséget. Rendszerint az a csapat nyer, amelyik a leginkább képes az együttmozgásra. A játék egy négy részre osztott kosárlabdapályán zajlik, a csapatok egymással szemben helyezkednek el, legjobban dobó játékosuk azonban az ellenfél mögött veszi fel a pozíciót. A cél az, hogy labdával eltalálják a másik csapat játékosait; ha ez sikerül, a kidobott játékos a pálya középső negyedéből az ellenfél mögötti zónába megy, és onnan próbálja meg kidobni a többieket. A játék véget ér, ha az egyik csapatnak a játékidő lejárta előtt elfogynak a játékosai. Ha végigjátsszák a rendelkezésre álló időt, azt a csapatot hirdetik ki győztesnek, amelyiknek a lefújás pillanatában több játékosa van a pályán. Döntetlen esetén hosszabbítás következik.
 
eltes
 
Ádáz küzdelem zajlott az alsósoknak meghirdetett ez évi partizánlabda- bajnokságon. A Virányos iskolában nyolc csapat mérte össze tudását, és a kieséses rendszernek köszönhetően minden meccs döntővel felérő izgalmakat tartogatott. Végül a valamennyi mérkőzésüket a rendes játékidő letelte előtt megnyerő, magabiztosan játszó ELTÉ-sek (képünkön) nyertek, így megérdemelten vihették haza a bajnokoknak járó aranyérmeket.
 
(m.)
 
EREDMÉNYEK
1. ELTE Gyakorló Általános Iskola. 2. Zugligeti Általános Iskola. 3. Jókai Mór Általános Iskola. 4. Kós Károly Általános Iskola. 5–8. Virányos Általános Iskola, Pannonia Sacra Általános Iskola, Arany János Általános Iskola, Tamási Áron Általános Iskola.