Eltűnnek a kerületből az illegális hirdetőtáblák

Nincs több ingyen reklám a hegyvidéki közterületeken, az önkormányzat ugyanis eltávolíttatja az engedély nélkül kihelyezett közel ötszáz hirdetőfelületet. A program kezdeteként Pokorni Zoltán polgármester és Kovács Lajos alpolgármester saját kezűleg szerelt le két illegális reklámtáblát.
Az illegális reklámokat önkényesen helyezték ki ráadásul rondák, rontják a városképet, ami joggal zavarja a kerületi polgárokat, ezért nincs helyük a Hegyvidéken – mondta Pokorni Zoltán az első két hirdetőtábla eltávolításakor a Krisztina körút sarkán. A polgármester kiemelte, hogy a kezdeményezés része a két évvel ezelőtt életre hívott Tiszta Hegyvidék elnevezésű programnak, amelynek a kerület otthonosabbá, élhetőbbé tétele a célja. Ennek keretében az önkormányzat ingyen biztosít avargyűjtő zsákokat és komposztálóládát a lakosságnak, a Föld napján megtisztítják a kerületi erdőket, kitakarítják a közterületeket, tavaszszal pedig muskátlikat osztanak. A hegyvidéki környezet védelmét szolgálja az egyre sikeresebb „Virágot akkumulátorért” akció is.
eltűnnek
A kerületi polgárok az önkormányzat 06-80-200-907-es, ingyenesen hívható zöldszámán tehetnek bejelentést, ha az utcákat, tereket elcsúfító reklámfelületeket látnak. A hirdetőtáblákat és egyéb engedély nélküli reklámokat a kerület közterületi reklámfelületeit gondozó MAHIR Cityposzter – az önkormányzattal kötött szerződésnek megfelelően – ingyen távolítja el.
Az elszállított reklámtáblákat tulajdonosaik a cég telephelyén vehetik át, amennyiben öt évre visszamenően megfizetik az elmaradt közterület-használati díjat – tájékoztatta lapunkat Kovács Lajos. Az alpolgármester hozzátette: valószínűleg csak kevesen jelentkeznek, ezért a hirdetőtáblák többsége a hulladékfeldolgozókban végzi majd.
mm.