Erkel Ferenc-sakkverseny

Erkel Ferenc nemcsak világhírű zeneszerző, de kiváló sakkozó hírében is állt, ő volt a Pesti Sakk Egylet egykori elnöke. Nyolc évig élt a Hegyvidéken, emlékét az egykori villája homlokzatán lévő emléktábla, valamint a polgármesteri hivatal melletti kis téren felállított mellszobor őrzi.

A róla elnevezett sakkversenyt – amelyet annak idején Kahlich Endre szervezett meg először – immár tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Virányosi Közösségi Ház és a XII. kerületi Szabadidősport Központ. A versenybírói feladatokat Rollinger Károly, a Virányosi Sakkszakkör vezetője, valamint Balogh Gábor, a Soroksári Ifjúsági és Sakk SE elnöke látta el.

A viadalt a megszokott magas indulólétszám és színvonal jellemezte. Tizenegy általános és középiskolából 39 tanuló, a felnőtt mezőnyben 9 versenyző csapott össze a sakktáblák mellett. Korcsoportonként az első három helyezett a XII. kerületi Szabadidősport Központ által felajánlott érmeket, míg a Zugligeti Általános Iskola versenyzői a legtöbb pontot szerző iskolának járó serleget vehették át.

(s.)