folytatodott1
Schell Judit és Pokorni Zoltán a kampány keretében szórólapokat osztott

Folytatódott a ZebraFest kampány a gyalogosokért

A járműreklámokkal, poszterekkel, dekorált parkolóórákkal, újsághirdetésekkel megtámogatott önkormányzati ZebraFest programot Pokorni Zoltán polgármester és Schell Judit színművésznő a napokban szórólaposztással is erősítette. A lapokon figyelmeztették a járművezetőket, hogy lassítsanak a gyalogátkelőhelyek előtt, figyeljenek jobban oda a gyalogosokra.
Schell Judit színművésznő lapunknak elmondta: amióta elindult a ZebraFest kampány, ő is óvatosabban vezet. Sajnos, az autósok viselkedésével kapcsolatban eddig nincsenek túl jó tapasztalatai, mert sokan nem engedik át a gyalogátkelőhelyeken a járókelőket. Legutóbb a fia mesélte: a Budakeszi úton huszonhét autó haladt el előtte folyamatosan, s csak ezután tudott átmenni. Nem túl biztató tehát a helyzet, Schell Judit ennek ellenére reménykedik abban, hogy idővel megváltozik az autósok szemlélete, és ehhez a zebrakampány is hozzájárul.
 
folytatodott2
Sok hegyvidéki autós a visszapillantó tükrére akasztva egy ZebraFestemblémás lufi t találhatott a napokban. A lufik is arra figyelmeztetnek: lassítsunk a gyalogátkelőhelyeknél!
 
– Úgy tapasztaltam, szinte mindenki látta a kiállított zebrákat, vagy legalább már hallott róluk. Az első lépést tehát, hogy találkozzanak az emberek az üzenetünkkel, sikerrel megtettük – fogalmazta meg tapasztalatait a polgármester. Szerinte még korai lenne megítélni, hatásos-e az üzenet. Ezt egy utólagos közvélemény-kutatás méri majd, amely az előzetesen lefolytatott vizsgálattal összehasonlítva mérvadó adatokat szolgáltathat.
 
Pokorni Zoltán örömtelinek nevezte, hogy a gyerekek, az iskolák nagy számban részt vettek a zebrafestésben, szinte az összes önkormányzati, alapítványi, magán- és egyházi fenntartású oktatási intézmény közreműködött a programban – volt olyan iskola, ahonnan háromszáz rajz érkezett. A polgármester arra buzdított mindenkit: szavazzon a legszebb zebrára a www.zebrafest.hu internetes oldalon, vagy a kihelyezett szavazólapokon, elismerve a gyerekek munkáját.
 
z.