Gázőrzők a gázkészülékek biztonságáért

Elsőként a budapesti közműszolgáltatók közül havidíjas karbantartást kínál lakossági ügyfeleinek a Fővárosi Gázművek. A „Gázőrzők” igénybevételével a lakások biztonságának növelése mellett akár öt-hat százalékos energiamegtakarítás is elérhető.
A Fővárosi Gázművek Zrt. felmérései azt mutatják, hogy a budapesti akosság negyede soha nem végezteti el a szükséges készülék- karbantartásokat. Pedig a háztartásokban élők zöme igényli a szakszerű és megbízható ellenőrzést, ám sokaknak nehézséget jelent a megfelelő szakember kiválasztása.
Számukra kíván segítséget nyújtani a közműszolgáltató cég, amely bevezeti a Gázőrzők elnevezésű szolgáltatást. Ennek keretében a Zrt. szakemberei évente egyszer tüzetesen átnézik és kitisztítják a lakásban működő gázkészüléke(ke)t. A szolgáltatásért havi átalánydíjat kell fizetni, a karbantartás az első hónaptól igénybe vehető. Havonta bruttó 550 forintba kerül a szolgáltatás a legfeljebb három konvektorral rendelkező háztartások számára. Abban az esetben, ha a lakásban ennél több konvektor található, vagy kazán, illetve bojler is működik, 950 forint a havidíj, míg kondenzációs kazán után 1850 forintot kell fizetni.
gázőrzők
A szakemberek szerint mindenképpen megéri a befektetés, hiszen a megfelelően karbantartott gázkészülékek üzembiztosak, ráadásul öt-hat százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak. Fontos szempont, hogy a rendszeres ellenőrzéssel megelőzhetők a különböző balesetek, a gázrobbanások, illetve szén-monoxid-mérgezések.
mm.