Gyerekművészek az Ugocsában

Az Iskolák a könyvtárban elnevezésű rendezvénysorozat keretében a szünidő alatt a Fekete István iskola kiállításának ad otthont az Ugocsa utcai könyvtár. A tárlaton a tanórákon és a különfoglalkozások keretében készült legszebb munkákat mutatják be.
A Fekete István iskola speciális nevelési igényű diákjai jó barátságban vannak a könyvekkel, amit bizonyít, hogy az intézmény saját bibliotékája mellett az Ugocsa könyvtárat is rendszeresen látogatják. Nem véletlen tehát, hogy a tárlat összeállítása közben otthonosan mozogtak a könyvekkel megrakott polcok között. Mint Király-Kocsis Ibolya igazgató elmondta, a könyvtár az önálló ismeretszerzés egyik legfontosabb színtere, ahhoz azonban, hogy a gyerekek még inkább örömüket leljék benne, szükség van az olyan alkalmakra, amikor maguk is aktívan hozzájárulhatnak a könyvári élet alakításához. Ilyen esemény a kiállítás, amely igazi sikerélményt jelent a számukra.
 
gyerekmuveszek
 
Ezúttal elsősorban a tavasz során született rajzokból és kézműves munkákból válogattak, de kifejezetten az alkalomra készült darabok is helyet kaptak a kiállításon. Igyekeztek a helyszín hangulatához illeszkedő alkotásokat bemutatni, ezért a gyerekekkel közösen többször „felmérték” a terepet, együtt tervezték meg, melyik munka hová kerüljön. A végeredmény tehát igazi csapatmunka eredménye, hiszen a sajátos hangulatú, sokszínű és vidám kiállítást a tanárok és a tanítványok közösen hozták létre.
 
(m.)