Gyerekzsivaj a MOM Parkban

Begyűjtöttük az összes mosolygós gesztenyét a parkban, lepréseltük a legszebb színpompás levelet, összébb húzzuk magunkon a kabátunk. Eljött az igazi ősz párás ködével, széllel bélelt, lucskos vacogtatással, elhalkulóban a játszóterek hangos zsivaja. De talán mégsem kell teljesen elszakadnunk a Gesztenyés kerttől – a nemrégiben megnyitott Minimom gyerekfoglalkoztató változatos programokkal csalogatja az idő ellenére is emelkedő aktivitást mutató gyerekeket és csökkenő energiaszintű szüleiket a Csörsz utcában.

 

Az aktív lurkók különböző mozgásos foglalkozásokon vehetnek részt itt különböző céllal, legyen az kikapcsolódás, tanulás vagy testet-lelket fejlesztő program. Az English Gym&Fun olyan aktív angol nyelvi foglalkozás, amely játék és mozgás segítségével vezeti be a gyermekeket az angol nyelv rejtelmeibe, 2 éves kortól.

A változatosságot és a figyelem fenntartását a könnyen megjegyezhető dalok, az aktuális témakörhöz kapcsolódó játékok, speciális mozgásfejlesztő eszközök teszik lehetővé. A képzett angoltanárral a gyerekek elrepülnek egy távoli országba, ahol csak angolul beszélnek. Csillogó szempárok várják az óra elején „Silly bird” (a foglalkozás állatkája) felbukkanását, hogy az óra végén még a legkisebbek is hangosan kiabálják: „bye-bye Silly bird”!

 

A totyogó virgonckodókat (1 éves kortól) Haumann Petra várja a Csiri-biri tornán, mely órákat jó hangulat, sok-sok ének, mondóka és rengeteg a legkisebbekre (és persze anyukákra) szabott mozgásos játék jellemez. A mozgásfejlesztő eszközök használata nemcsak érdekessé teszi a Csiri-biri órákat, hanem fejleszti a nagy- és finom motorikus mozgásokat.

 

A kicsit nagyobbacskáknak Pocsaji Andrea gyógytestnevelő tart Ugrifüles torna néven fejlesztő, erősítő, kondicionáló tornát, ügyelve a gyermekek tartásának javítására és lábboltozat-erősítésére is.

 

090920_Page_08_Image_0003

 

A gyerekek ritmusérzékének fejlesztését, zenével és énekkel való találkozását nem lehet elég korán kezdeni. A hang a magzat első érzékelése a kinti világról, ha szeretnénk megtartani az első kilenc hónap harmóniáját, nagyon fontos a korai zenehallgatás, mondókázás. A Tücsök-zene foglalkozásai 6 hónapos kortól ajánlottak, képzett zenetanárok teszik élvezetessé a gyermekda lok, rigmusok megismerését, a kis hangszerek kipróbálása társas, babás-anyukás körben meghatározza teszi a kis lurkók szociális fejlődését. A legkisebbeket délelőtti, míg az „elfoglalt” óvodáskorúakat délutáni időpontokban várják. A „haladó” zenei képzettségű nagyobbak számára Zeneovi működik.

 

A kreativitás fejlesztéséért a Pliccs-Placcs rosszalkodó csoport a felelős a Minimomban. A játszócsoport hitvallása: „Hagyjunk nyomot a papíron” tenyérrel, lábbal, ujjal, ecsettel, dugóval, szivaccsal, fogkefével. Ezen a foglalkozáson szabadjára engedhetik a kicsik a fantáziájukat, festős ruhát és képzeletet nem kímélve dolgozhatnak együtt Bene Julival. A játszócsoport két korosztályra bontottan működik, az egyik 20 hónapos kortól, míg a másik az óvodás korosztály hétköznapjait kívánja megszínesíteni.

 

A Leendő elsősök klubja olyan iskola-előkészítő foglalkozást takar, amelynek fejlesztési területei: számfogalom, hallási figyelem, analízis-szintézis, tanulási stratégia, emlékezet, képzelet, fantázia, vizuális diff erenciálás, finommotoros képesség, verbalitás.

 

A Kisbagoly klubba azokat az anyukákat várják kisgyermekeikkel (20 hónapos kortól), akik szeretnének képet kapni gyermekük képességeiről, illetve akik szeretnék megérteni a gyermeki gondolkodás összefüggéseit. Az elért fantasztikus eredmények előfeltétele a tervezett, szakszerűen felépített, kis létszámú, játékos formájú fejlesztő csoport. Mindkét klubban Héjja Edit pszichológus, fejlesztő segít hidat emelni a gyermekek és a követelmények kemény világa között.