Ha tavasz, akkor terasz

Kibomlottak a fák virágai, a tavasz illatai lengik be a zöldbe borult utcákat, s ahogy melegszik az idő, egyre inkább a szabadba csábít a természet. Ilyenkor étkezni is sokkal jobb a szabad ég alatt.
Ha beköszönt a jó idő, észrevehetően felpezsdül az élet a Cascadeban. Aki eddig csak kívülről látta a Szarvas Gábor úti éttermet, az is tudja: a hely jellegzetessége a markáns megjelenésű, hatalmas, ívelt terasz, amelyet lugasszerű kialakítású, mélybarna fagerendázat és a természettel harmonizáló anyagokból készült kerti bútorok tesznek otthonossá. Ezt a teraszt kifejezetten szabadtéri étkezéshez tervezték: ellentétben azokkal a belvárosi kiülő-helyekkel, ahol egy füstös, zajos, forgalmas útvonal mellett, a járdára települve próbálnak kialakítani egy nyugodtabb zugot a szabadba vágyó látogatóknak, itt eleve kellemes, csendes, zöldövezeti miliőben, jó levegőn, tágas térben, az utcától elkülönülten, de a hegyvidéki környezetre mégis rálátást nyújtva pihenhetnek meg, vagy beszélgethetnek az ebédre vagy vacsorára érkező vendégek.
 
A tavasz, illetve a kora nyár az ételkínálatot is felpezsdíti, hiszen ez az igazi frissesség szezonja. A Cascade az állandó étlapon felül megújuló, speciális ajánlatok keretében kínál olyan ételeket, melyek kiaknázzák az alapanyagként szolgáló friss, zamatos zöldségekben, gyümölcsökben rejlő kulináris lehetőségeket. Legutóbb például a medvehagymának volt idénye, most pedig a spárgából állít össze a konyha különleges ételkompozíciókat. A kreatív, szemet gyönyörködtető tálalás és az ételek frissességét hangsúlyozó fűszerezés az, amivel a Cascade megmutatja a saját egyéniségét, és meglepi vendégeit.
 
ha
 
Az étterem a választékával egyaránt gondolt azokra, akik hétvégén délben a családdal, vagy este a barátokkal, ismerőcsaládbaráttá válik a hely, hogy a gyermekeket vidám, kreatív foglakozások várják. A hét közbeni „gyors ételek” természetesen nem gyorséttermi kínálatot jelentenek: ezek rövid idő alatt tálalható, mérsékelt árú fogások, minőségben azonban a megszokott magas színvonalat hozzák. Ami a kimagasló színvonal at illeti, azt a viszszatérő törzsvendégek nagy száma mellett szakmai elismerések is igazolják. Legutóbb a Best of Budapest magazin 2009-es díjait nyerte el a Cascade mind a legjobb újonnan nyitott étterem, mind a legjobb éttermi terasz kategóriájában.
 
És ha a csuda szép környezet, a remek ételválaszték még mindig nem lenne elég indok ahhoz, hogy az ember ellátogasson a Cascade-ba, akkor íme egy ráadás. A gyönyörködtetés egy másik módját is felvállalja nyitása óta a hely. Kiváló kortárs képzőművészeti alkotásokkal mutatja meg, nemcsak gasztronómiában, művészetben is otthon vannak. Aki mostanság látogat el az étterembe, Nem’s Judith színes, vibráló oszlopaiból láthat kisebb zuhatagot – „kászkádot” – a budai hegyek tövében.
Ha nem próbálta még ki, a legjobb idő ez rá: Cascade.
 
(x.)