Hegyikerékpáros majális

A hazai mountain bike-os maratoni versenyeknél már hagyomány a budai kezdés. Május elsején legalább 700 kerekest vár a szervező Sportaktív SE a VII. Uniqa – Schwinn Csepel Buda Maratonra a Hármashatár-hegyen.
Kicsik és nagyok is elindulhatnak az egész napos bringás majálison. Reggel tíztől az ovisok, majd az iskolások tekerhetnek a rajt–cél terület mellett számukra kijelölt pályán, délben pedig indul a „főverseny”, amelyen amatőrök és profik egyszerre vághatnak neki a Budai-hegység ösvényeinek.
 
Érdekesség, hogy a bringások menet közben eldönthetik, hosszabb vagy rövidebb távot teljesítenek- e, a zavartalan lebonyolítást a chipes időmérés biztosítja majd. A 21 kilométeres hobbi kategória szintkülönbsége 700 méter, a 42 kilométeres, 2 körös sport kategória alkalmával pedig 1600 métert kell majd leküzdeni. A versenyen bárki indulhat 14 és 70 év között, a díjazás 12 kategóriában, korosztályok szerint történik.
 
A turistamezőnyben rajthoz állóknak másfél órás szintidő alatt kell letekerniük a 10 kilométeres távot. Itt a részvétel a fontos, hogy azok a kerékpárosok is megérezzék a hegyikerékpározás „ízét”, akik most ismerkednek a sportággal.
 
Vasvári Ferenc