Hegyvidéki Diákolimpia

A Hegyvidéki Diákolimpia versenyeiről is szó esett a kerületi testnevelő tanárok tanévnyitó megbeszélésén.
A tervek szerint az idén a tavalyinál eggyel több, összesen tizenhárom sportágban mérhetik össze tudásukat az általános és középiskolák diákjai – tudtuk meg Kissné Baumann Gizellától, a Hegyvidéki Diákolimpia versenyeit szervező XII. kerületi Szabadidősport Központ igazgatóhelyettesétől. Az egyetlen újdonság az Erzsébet- kilátónál megrendezendő lépcsőfutás, amelynek „szépségeibe” az idei Hegyvidéki Napokon már belekóstolhattak a vállalkozó kedvű sportbarátok.
 
A cél továbbra is az, hogy minél több diákot megmozgassanak, ezért az iskolák közötti pontversenybe a versenyzők száma is beleszámít. Ez azt jelenti, hogy előnybe kerülhet az az intézmény, amelyik a legtöbb gyereket vonta be a programba, illetve valamennyi sportágban elindult, még akkor is, ha csapatai a bajnokságokban rosszabb eredményeket értek el.
 
Természetesen az önkormányzati fenntartású intézmények mellett ezúttal is számítanak a kerület összes iskolájának részvételére, hiszen szeretnék megdönteni a tavalyi részvételi eredményt, amikor több mint hatezer versenyző indult a különböző bajnokságokban.
 
(mm.)