Hegyvidéki Játszótér a Sportmaxban

Az ország legnagyobb kölyökbulija látogatott el a Sportmax-Hegyvidék Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontba. Az önkormányzati napok keretében megrendezett Hegyvidéki Játszótéren a sok program mellett neves sportolók várták a gyerekeket.
Második alkalommal szerveztek önkormányzati napot a Csörsz utcai Sportmaxban. Ezúttal az ország legnagyobb játszótere látogatott el a Hegyvidékre. Rétai Gábor, a XII. kerületi Szabadidősport Központ igazgatója lapunknak elmondta, olyan nagyszabású programokat szeretnének elhozni a kerületbe, amelyek gyerekek és felnőttek számára egyaránt tartalmas időtöltést, felhőtlen szórakozást kínálnak. Mindez biztosított volt az elmúlt öt évben országszerte több mint harminc helyszínen sikert arató Játszótéren. A gyerekek érdekes játékok sorát próbálhatták ki, volt arcfestés és kézműves-foglalkozás, míg a vidámságról tréfás kedvű bohócok gondoskodtak.
 
hegyvideki1
 
A legkisebbeket ugrálóvár, a nagyobbakat street-ball, kézilabda és különleges fociprogram várta. Hajdu Attila volt válogatott labdarúgókapusnak egy felfújható kapura lőhettek büntetőket a vállalkozó szelleműek. Nagy sikert aratott a tenger hullámait a Hegyvidékre varázsoló szörfszimulátor is. Az egykori ferencvárosi kapuvédő mellett Kovács „Koko” István, Gyurta Dániel, Vári Attila, Székely Bulcsú és Szekeres Pál olimpikonok is együtt játszottak a gyerekekkel, a Hegyvidék díszpolgára, a kétszeres olimpiai bajnok vívó Nagy Tímea ezúttal a kislányát is magával hozta. A játékok szüneteiben a sztársportolók Barabás Éva és Várkonyi Attila segítségével a gyerekek kérdéseire válaszoltak. A Hegyvidéki Játszóteret meglátogatta Pokorni Zoltán polgármester is, aki a Képességek Parkjában kialakított akadálypályán maga is tapasztalhatta, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a kerekes székkel közlekedőknek. A tolerancia fontosságát hirdető integrált program keretében a mozgásukban korlátozottak világa mellett a Braille-írással is megismerkedhettek a gyerekek.
 
hegyvideki2
 
Nem hiányoztak a színpadi produkciók sem, ezúttal a Hegyvidék Sportegyesület korosztályos tánc- és ritmikusgimnasztika-versenyzői szórakoztatták a közönséget. Míg a kicsik játszottak (az önkormányzat jóvoltából valamennyi program ingyenes volt), szüleik szűrővizsgálatokon vehettek részt. A napot tombolasorsolás zárta, az IBUSZ – no meg Nagy Tímea tombolahúzásban segédkező kislánya – jóvoltából a szerencsés győztes két felnőtt és két gyermek részére szóló meghívót vehetett át egy wellness-hétvégére. A szervezők a tombola teljes bevételét a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola javára ajánlották fel.
 
p.