Hurrá, nyaralunk!

A Nyitott Műhely az idén is nyári táborokat indít 7–13 éves gyerekek számára. A különféle táborokban más-más tevékenység várja a fiatalokat, azonban minden hétnek jellemzője, hogy valamilyen kézműves-foglalkozás, mozgás, sport és játék, illetve egy kis kirándulás, levegőzés is helyet kap a programban.
Fontos tudnivaló, hogy a gyerekeknek semmilyen előképzettség nem szükséges a táborok látogatásához. Lássuk tehát, mit ajánl a Nyitott Műhely a nyárra!
 
1. hét: június 15–19. Távoli tájakon. Barangolás messzi földek játékai, ételei és különlegességei között. Egyedi batikolt vagy festett ruhadarabok, pompon-állatok és sünik készítése. Vezeti: Czeróczki Gyöngyi pedagógiai asszisztens, Czeróczki Anita turizmus-vendéglátás szakos hallgató.
 
2. hét: június 22–26. Életre kelő mesevilág: a valóságtól a varázsvilágig. Irányítsd marionettként a másikat! Legyél te magad a mesélő, a rendező, a történetíró, a díszlettervező, a bábos, maga a báb, a zeneszerző, a jelmezkészítő és minden, ami egy vidám, humoros bábszínházi előadáshoz kell! Vezeti: Fülöp Ági tanító, képzőművész, Világ Veronika pedagógus, kézműves.
 
3. hét: június 29.–július 3. Budapest titkai. Csúszdáztál már együtt az óriásokkal a Gellért-hegyen? Szeretnél te is saját léghajót? Hallottad már a margitszigeti zenélő szökőkutat? Tudod, hol lakik az utolsó budapesti sárkány? Ezeknek lehet utánajárni Mosonyi Aliz nyomán, sok-sok mesével, játékkal, alkotással. Vezeti: Bacsik Ági, a Rogers iskola tanítója, Márton András, a Lauder iskola pedagógusa.
 
4. hét: július 20–24. Fűre lépni szabad! Szabad hozzányúlni, szabad kipróbálni. Elkészítheted, szétszedheted, összerakhatod, kiáshatod – legyen szó krumplipuskáról, búgattyúról, vizesrakétáról, periszkópról, kaleidoszkópról vagy elátkozott kincsről a Normafánál. Irány a fű játszani, kirándulni! Vezeti: Tóth Szilvia, a Csodák Palotája demonstrátora, Szuromi Márta matematika szakos hallgató.
 
5. hét: július 27–31. Könyves tábor. Mindenről szó lesz, ami könyvszerű: hajtás, vágás, ragasztás, nyomdázás, papírt márványozás, borítódíszítés, montázs leporellóba gyűjtése – mindeközben napról napra közelebb lehet jutni egy saját könyv kötéséhez a papír, a rajz, a betű és a szöveg tiszteletére. Vezeti: Skaliczky Orsolya könyvtárpedagógus, szerkesztő, Szatmáry Nóra könyvtárpedagógus, szerkesztő.
 
6. hét: augusztus 10–14. Stílustábor (HM, H2O, HSM). Tehetségkutatás, tánc, zene. Személyre szabott odafigyelés: ünnepeljük együtt egymás értékeit! A programban szerepel még divatismeret, ékszer-, parókakészítés, varázsiskola tündérekkel, bűvészekkel, varázspálcával, rengeteg humorral. Vezeti: Fülöp Ági tanító, képzőművész, Világ Veronika pedagógus, kézműves.
 
A táborok két foglalkozásvezető felügyeletével hétfőtől péntekig 8–16 óráig tartanak. A csoportok minimum 10, maximum 18 fővel indulnak. A tábor ára: 15 ezer Ft/hét. A gyerekeknek tízórait, uzsonnát vinniük kell, ebédet (rendelés esetén) biztosítanak, ára 5 napra: 3500 forint. Befi zetés a választott hét előtti csütörtökön 17 és 18 óra között a helyszínen: XII., Ráth György utca 4. Telefon: 214-0676. E-mail: muhely@t-online.hu. Weblap: nyitottmuhely.hu. Nyitva tartás: hétfőtől szombatig 14–22 óráig. Jelentkezés (folyamatosan): Madocsai Dániel, 06-70-267-4848 vagy madocsaidaniel@upcmail.hu.
 
(m. a.)