Ideiglenes járatváltozások, új buszmegállók

Felújítja a fővárosi önkormányzat a Bürök és a Tornalja utcát. A forgalomkorlátozással együtt járó munkálatok ideje alatt több buszjárat menetrendje és útvonala megváltozik.
A BKV-tól kapott tájékoztatás szerint a 102-es autóbusz a Fodor utcában a Mártonhegyi útig eredeti útvonalán jár, majd a Mártonhegyi út–Fodor utca– Tornalja utca torkolatában forgalomirányító felügyelete mellett tolatással visszafordul, és a Fodor utca–jobbra Pagony utca–jobbra Németvölgyi út–balra Szendi árok irányában az eredeti útvonalon halad tovább. A Kempelen Farkas utca, Ormódi utca, Németvölgyi út megállók megszűnnek, helyettük a 112-es megállóit használja a járat a Mártonhegyi úton, a Tamási Áron utcában és a Pagony utcában a Szendrő utca felé, illetve a Pagony utcában a Nárcisz utca előtt. A 102-es ideiglenes végállomása a Mártonhegyi úton lesz.
 
A 112-es a Thomán István utca felé az Apor Vilmos térig eredeti útvonalán, majd tovább egyenesen a Stromfeld Aurél út–Orbánhegyi út–Szent Orbán tér–balra Fodor utca–jobbra Thomán István utca irányában közlekedik, ettől kezdve újra az eredeti útvonalon halad. Megszűnik a megálló a Bürök, az Ormódi, a Kempelen Farkas, a Tamási Áron és a Pagony utcában, valamint a Mártonhegyi úton. Ideiglenes megállók létesülnek a Németvölgyi úton, az Agárdi úton, a Szent Orbán téren, a Vöröskő utcában és a Szendrő utcában a 102-es autóbusz fel- és leszállóhelyein.
 
A 990-es busz a Normafa felé az Apor Vilmos térig eredeti útvonalán, majd tovább egyenesen a Stromfeld Aurél út–Orbánhegyi út–Szent Orbán tér–balra Fodor utca–jobbra Thomán István utca irányába megy, a 112-es autóbusszal megegyező módon megfordul, és a Thomán István utca–balra Fodor utca útvonalon közlekedik tovább. Megszűnik a megálló az Ormódi, a Kempelen Farkas, a Tamási Áron és a Pagony utcában, illetve a Mártonhegyi úton. Ideiglenes megállók létesülnek a Németvölgyi úton, az Agárdi úton, a Szent Orbán téren, a Vöröskő, a Szendrő, a Sólyom, a Tamási Áron és a Thmán István utcában.
 
Rákoskeresztúr, városközpont felé a járat a Fodor utcában a Pagony utcáig (Thomán István utcáig) eredeti útvonalán, majd balra Pagony utca–jobbra Németvölgyi út–balra Szendi árok felé közlekedik. Ideiglenes megállót létesítenek a Nárcisz utcában.
 
(mm.)