Információs monitorok az orvosi rendelőkben

Naponta négy alkalommal frissülő hírek, közérdekű információk és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos ismeretterjesztő filmek láthatók a nyolc hegyvidéki felnőtt háziorvosi rendelőbe, valamint az ifj úsági fogászat váróhelyiségébe elhelyezett LCDmonitorokon. A nagy értékű beruházást reklámidőért cserébe egy magánvállalkozás finanszírozta.
 
A fejlesztés kettős célt szolgál – derült ki Pokorni Zoltán polgármester szavaiból a monitorrendszer hivatalos átadásán. Segíti az orvosok munkáját, hiszen információkat közöl egyebek mellett a rendelési időkről, a szabadságolásokról, az aktuális helyettesítésekről, valamint a meghirdetett szűrővizsgálatok idejéről és helyéről. A praktikus tudnivalók közvetítése mellett az LCD-monitorok fontos szerepet kapnak az egészséges életmód népszerűsítésében, a prevencióban, illetve a balesetek megelőzésében.
 
Az adásidőt szerződésben rögzített rend szerint határozzák meg. Ennek megfelelően a minden órában jelentkező hírsáv mellett ismeretterjesztő kisfilmeket és az egészségneveléssel kapcsolatos tájékoztató műsorblokkot sugároznak, a közérdekű információk a képernyő egy meghatározott részén képújságszerűen jelennek meg. A reklámok aránya nem haladhatja meg a műsoridő tíz százalékát. A tervek szerint a rendelőkben várakozók ízelítőt kapnak majd a Hegyvidék Televízió egészségügyi műsoraiból is.
 
(m)