Az iskolák kapják meg a zebrákat

Nem kell végső búcsút inteni a kerületi diákok által készített, a gyalogátkelőhelyek mellett közel egy hónapig álló, festett műanyag zebráknak. Közkívánatra visszakerülnek alkotóikhoz, az iskolákba.
Nagy figyelmet és tetszést aratott a hegyvidéki önkormányzat és a kerületi reklámügynökségek közös közlekedésbiztonsági kampánya, a Hegyvidéki Zebrafest. Az iskolások által festett színes zebrák arra figyelmeztették az autóvezetőket: a gyalogátkelőhelyeknél mindig lassítani kell!
 
A kampány záróeseményén, a Sportmaxban – ahol a 19 zebra együtt volt látható – Pokorni Zoltán polgármester elmondta: a kezdeményezés azért született, mert az utóbbi időben több súlyos gyalogosgázolás is történt a zebrákon. Tavaly év végén egy kerületi kisfiút ütöttek el a Csörsz utca és az Alkotás utca kereszteződésében, aki szerencsére túlélte a súlyos balesetet, az a két idős ember azonban meghalt, akiket márciusban a Nógrádi utcánál gázolt el egy autós.
 
az_iskolak
A zebrák és alkotóik - eredményhirdetésre várva
 
A polgármester szerint az akció hatásos volt, mindenki felfigyelt az utcákra kihelyezett zebrákra, sok autós láthatóan előzékenyebb lett. A kampány sikerét jelzi az is, hogy a gyerekek alkotásaira több ezren voksoltak a Zebrafest weboldalán, illetve szavazólapokon.
 
A zebrák szépségversenyén a legtöbb szavazatot – szoros versenyben – a Lauder Javne iskola „Abraka zebrája” kapta, másodikként az Osztrák–Magyar Iskola „Kókuszos menyétkéje” futott be, míg a harmadik az Arany János iskola „zippEd és Pepe” fantázianevű alkotása lett. E zebrák alkotói egy-egy különleges állatkerti kirándulást kaptak jutalmul.
 
Pokorni Zoltán bejelentette: bár több híresség is jelentkezett, hogy megvásárolná a kifestett jószágokat, az önkormányzat végül úgy döntött, nem válik meg tőlük, hanem visszaadja készítőinek, az iskoláknak.
 
z.