Javíthatnak a kosarasok

A PEKOSI-Hegyvidék férfi kosárlabdacsapata a Kozármisleny ellen játssza idei első hazai NB I/B-csoportos mérkőzését november 8-án 18 órától a hegyvidéki Sportmaxban. A gárda négy vereséggel kezdte az idényt, azonban a klubnál senki nincs elkeseredve. Horváth Krisztián, az U20-as csapat vezetőedzője, aki a felnőtteknél Merim Mehmedovics munkáját is segíti, hangsúlyozta: amint javulnak a felkészülési körülmények, a várt eredmények is jönnek majd.

– Sajnos, csupán az elmúlt hetekben sikerült megoldani, hogy a csapat rendszeresen délután és helyenként délelőtt is edzhessen, és azt is, hogy ezeket a tréningeket teremben tarthassuk. Korábban előfordult, hogy betonon kellett gyakorolni. Lehet, ez most magyarázkodásnak tűnik, de aki egy kicsit is otthon van a kosárlabdában, tudja, mennyi minden múlik ezen.

2009_21_Page_16_Image_0017

Az sem nagyon kedvezett, hogy az első négy összecsapást idegenben kellett megvívni, ráadásul az ellenfelek sem tartoztak a verhető csapatok közé.

– A talán a csoport legerősebb keretével rendelkező Nagykanizsa ellen kezdtünk – sorolta Horváth Krisztián –, majd a Veszprém és az SMAFC következett. Utóbbiról nem árt tudni, hogy egy éve ők nyerték a B-csoport nagydöntőjét, csak helyettük a Salgótarján indult el az élvonalban. Legutóbb pedig a Sárvár ellen léptünk pályára, reális győzelmi esélyeink lettek volna, de sajnos nem sikerült a bravúr. Az elvesztett meccsek ellenére továbbra is állítom, hogy a keret nagyon tehetséges és sokra hivatott, azonban idő kell a fiataloknak, hogy igazán jó együttessé formálódjanak. Minden esély megvan arra, hogy a PEKOSI-Hegyvidék erős középcsapat legyen. Úgy tervezzük, januárra már lesz annyi meccs a játékosokban, hogy mindenkinek számolnia kell velünk.

(CS.)