Katica ajándékba

Nagycsoportos óvodásoknak szervezett környezeti találkozót a Hunniareg Budai Módszertani Központ a Hegyvidéki Gyermek- és Ifjúsági Táborban. Ezen a gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg a növény- és állatvilággal, megtapasztalták a környezetvédelem, valamint az egészséges életmód fontosságát – tájékoztatta lapunkat Kovács Zsuzsa óvodai szaktanácsadó. Mint mondta, ebben fontos szerepet kapott maga a helyszín is, hiszen a Fülemile úti táborban alkalom nyílt a természet közvetlen megtapasztalására, ami hozzájárult az ismeretek hatékony átadásához.

 

Az ovisokat ezúttal egy kilenc állomásból álló akadályverseny várta. A Földablakba különleges kőzetek kerültek, a Susog az erdőben a fák leveleit tanulmányozták a gyerekek, a Tollas barátaink állomáson képekről kellett felismerni a vadon élő madarakat, de szó esett az erdei termésekről és a fák között megbúvó állatokról is. Az ovisok megtanulhatták a szelektív hulladékgyűjtés szabályait, valamint azt, hogy az autó helyett miért érdemes inkább a tömegközlekedést, vagy éppen a kerékpárt választani.

 

Nem maradhatott el a testmozgás sem, kihasználva a tábor adottságait kötélhúzás és labdajátékok színesítették a programot. Az utolsó állomás a vizuális nevelést szolgálta, a gyerekek rajzon és kézműves munkákon örökítették meg élményeiket. A nap végén mindenki egy termésekből készített katicát kapott ajándékba, míg az óvodai csoportok egy-egy könyvvel gazdagodtak.

 

(m.)