Kedvcsináló játszótérfestés

Ecsetet ragadtak a hegyvidéki polgármesteri hivatal népjóléti irodájának munkatársai, hogy közösen varázsolják újjá a Hó utcai játszótér fakerítését. A kezdeményezéssel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a kisközösségek és a lakosság milyen sokat tehetnek a környezet rendben tartása, fejlesztése érdekében.
Számos példa bizonyítja, hogy a hegyvidéki emberek hajlandók összefogni egy közös ügyért. A XII. kerületi Családsegítő Központban önkéntesek immár több mint egy éve heti rendszerességgel segítik a Gyermekjóléti Szolgálattal kapcsolatban álló gyerekek délutáni tanulását, illetve az álláskereső klub munkáját. Az elmúlt időszakban két bölcsőde kifestésében, az ottani játszószerek felújításában is közreműködtek az intézményekbe járó kicsik szülei, s az évek óta rendszeresen megtartott kerülettakarításokon is időről időre sokan részt vesznek.
 
kedvcsinalo
 
Úgy tűnik tehát, a hegyvidékiek felismerték, hogy az önkormányzattal karöltve maguk is hozzájárulhatnak lakókörnyezetük csinosításához. Ennek szellemében döntöttek úgy a helyi polgármesteri hivatal népjóléti irodájának munkatársai, hogy – jó példát mutatva, kedvcsináló szándékkal – újjávarázsolják a Hó utcai játszótér fakerítését (képünkön). A munkához a festőeszközöket és a festéket a városüzemeltetési iroda biztosította.
 
pp.