Kedvezményes homok síkosságmentesítéshez

A köztisztaságról szóló rendelet szerint Budapesten a fővárosi önkormányzat feladata az ingatlanokhoz nem csatlakozó burkolt járdák (közjárdák) síkosságmentesítése és a hó eltakarítása. Ezzel szemben az ingatlanok előtti járdaszakaszok – beleértve a járda és az úttest közötti területet – tisztán tartása az érintett ingatlan tulajdonosának (kezelőjének, használójának) kötelessége. Ennek elmulasztása szabálysértési bírságot von maga után. Ha valaki a járda síkossága miatt megsérül, vagy anyagi kár éri, kártalanításáról a lakóközösségnek kell gondoskodnia, ami akár sok százezer forintos kiadást is jelenthet.

Érdemes tehát jég- és hómentesen tartani a társasházak előtti járdákat, amihez az önkormányzat ebben az esztendőben is kedvezményes áron biztosítja a környezetbarát síkosságmentesítő anyagot. A huszonöt kilós zsákokba csomagolt, kiváló minőségű kvarchomok ára változatlanul 535 forint – tavaly ennyi pénzért húsz kiló homokot lehetett vásárolni –, ráadásul az önkormányzatnak köszönhetően ennek is csak a felét, 217 forintot kell befizetni a társasházaknak az átvételt követő tíz napon belül az önkormányzat Raiffeisen Banknál vezetett 12001008-00155297-00100006 számú számlájára.

A síkosságmentesítő anyagot az alábbi igénybejelentő lapon feltüntetett megbízott személy kiértesítését követően a HÁGO Kft. Bürök utca 77–87. alatti telephelyén november második hetétől vehetik át a társasházak. Az igénybejelentő lapot a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodáján lehet leadni, vagy levélben (cím: 1126 Budapest, Böszörményi út 23–25.) eljuttatni az önkormányzathoz.