Képes Radnóti Miklós-versek

Radnóti Miklós verseit álmodták fotópapírra a Virányosi Közösségi Házban működő APS fotóstúdió tagjai a költészet napja alkalmából rendezett kiállításon.
Érzések, a létezés apró rezdülései, a sorok mélyén megbúvó, kimondott és kimondatlan üzenetek, a költő ars poeticája, korlenyomatok, egy maroknyi történelem, vágyak és remények: maga az élet jelenik meg a Virányosi Közösségi Házban megnyílt fotókiállítás képein. Ahogyan a költő látta, és ahogy a fotós láttatni akarja.
 
A költészet napja tiszteletére immár második alkalommal szervezett, versek ihlette fényképekből összeállított tárlaton az APS fotóstúdió ezúttal Radnóti Miklós költeményeit „képesítette” meg. Erdődi Gábor író, műfordító a kiállítás megnyitóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a képek ereje közelebb hozza a verseket a nagyközönséghez.
 
kepes
 
Valamennyi fotó egyedi műalkotás, stílusukat tekintve a lírai, szimbolikus és expresszív látásmód mellett esetenként húsbavágóan realisztikusak. Bár mindegyik képet más vers inspirálta, valamennyi illusztrációban jelen van a menekülés helyett a biztos halált választó Radnóti életének mártíromsága.
 
(m)