Kórházi kátyúmentesítés kerületi támogatással

Mindenhol elvárható az utak megfelelő minősége, de egy kórház területén, ahol nagyon sok idős, beteg ember fordul meg, különösen fontos, hogy gödröktől és nagyobb repedésektől mentes útburkolaton lehessen közlekedni. A Hegyvidék legnagyobb egészségügyi intézményében, a járó- és fekvőbeteg-rendeléseket egyaránt folytató Szent János Kórházban eddig mindig évente, saját erőből végeztették el a szükséges útjavításokat – tavaly tavasszal például egy viszonylag nagyobb, a kórház egész területét érintő karbantartási programot hajtottak végre mintegy nyolcmillió forint értékben.
 
Az intézmény ez év tavaszára is tervezett egy kátyúzási programot, amelyet azonban pénz hiányában az idén valószínűleg már nem tudott volna megvalósítani, ezért a hegyvidéki önkormányzat segítségét kérte. Balázs Magdolna, a Szent János Kórház szóvivője lapunknak elmondta: az önkormányzat rendkívül pozitívan fogadta megkeresésüket, és rövid idő alatt döntést hozott arról, hogy támogatja a kórház területén a közel kétmillió forintnyi kátyúzást.
 
16_Page_02_Image_0005
 
A munkát a kerület által megbízott útépítő cég végezte el az elmúlt hetekben. Ezúttal elsősorban a mentők és a gyalogosok által közösen használt, nagy forgalmú útvonalak újultak meg, a többi között az I. számú Belgyógyászat és a Traumatológia környékén, illetve a főépület mögötti kis téren. A főbejárat előtti közterület egyébként szintén kerületi finanszírozással szépül meg: a járda térkő burkolata már elkészült, és az útfelület is hamarosan új aszfaltborítást kap.
 
z.