Laposra verték a mezőnyt

Floorballban is az ország legjobbjainak bizonyultak a tizenkettedik kerületi lányok. A Phoenix Fireball Sportegyesület női csapata egyetlen döntetlen mellett az összes találkozón győztesen hagyta el a pályát.
Négy év! Ennyi időre volt szüksége a Phoenix Fireball SE női szakosztályának, hogy bajnoki címet nyerjen. Méghozzá nem is akármilyen szezont produkálva gyűjtötte be az aranyérmet a kerületi egyesület, hiszen egyetlen kivétellel az összes mérkőzését megnyerte, és azon az egyen sem szenvedett vereséget (3–3-as döntetlent játszott a végül második helyen végző SZKI-Nokia ellen). A csapat vezetőjét, Varsányi Zsuzsannát arról kérdeztük, minek köszönheti a csapat a bajnoki aranyat.
 
– Nagyon fiatal, egységes és tehetséges együttes a miénk. Radácsi Brigitta teljesítményét mindenképpen szeretném kiemelni, ő évek óta az egyik legjobb magyar játékos. A mindössze tizenhat éves Szarvas Vera nagyszerű szezont tudhat maga mögött, és nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a kapuban Teleki Bori is remekelt egész esztendőben.
 
laposra
Egy csapat kivételével mindenkit legyőztek
 
A sportvezető bizakodva várja a következő szezont, illetve az augusztus végén sorra kerülő Európa- kupa selejtezőjét is, amelyre az egyes országok bajnokai nevezhetnek.
 
– Fő célunk megvédeni az itthoni elsőségünket, ez azonban nem lesz könnyű, hiszen néhány csapaton látszik, hogy egyre komolyabban veszi a pontvadászatot. Ennek ellenére mindent megteszünk azért, hogy mi zárjunk az élen 2010-ben is. Ami a nemzetközi szereplést illeti, az Európa-kupa selejtezőjét Lettországban rendezik a nyár végén, és nagyon szeretnénk elindulni rajta. Már most szponzorokat keresünk, hiszen nagyon magas a nevezési díj. Ha ott leszünk, akkor „csak” a csoport első helyének megszerzésére kell koncentrálnunk, ugyanis ez kell ahhoz, hogy a kontinens legjobb nyolc csapata közé kerüljünk. Pokolian nehéz mecscsek várnak ránk.
 
CSNM