Mackók jártak a Zölderdőben

Mackónapot rendeztek a Zölderdő Óvodában. A már hagyományos ünnepségen játékmaci-kiállítás, tánc és zene szórakoztatta a kicsiket, míg Agócs Írisz könyvillusztrátor medvéket ábrázoló legszebb rajzait mutatta be.
A Zölderdő Óvoda minden évben feleleveníti a gyertyaszentelő napjához kötődő néphagyományokat, szokásokat és babonákat. A szülők ilyenkor mézes süteményekkel lepik meg a gyerekeket. Az ovis csoportok még versengenek is, hogy kik viszik a legtöbb finomságot, az elsőség megállapítása azonban mindig nehézkes, hiszen rendre gyorsabban megy a majszolás, mint a számolgatás…
 
Mackók jártak
 
Az idei mackónapi program „bemelegítésként” medvetánccal kezdődött, majd népi játékok következtek. A kézműves-foglalkozásokon a gyerekek fejdíszeket készítettek, s aki elég bátor volt, kipróbálhatta a medveölelést, vagy a célba dobást. A mackó sokak kedvelt állata, ezt bizonyította az a tény is, hogy a mackókiállításra több mint százharminc plüssfigurát vittek be az ovisok. A hagyományos mackóújság ebben az évben különleges számmal jelentkezett: a nevelők útmutatása alapján teljes egészében a kicsik rajzolták. A tartalmas nap végén minden óvodás egy mackós ujjjátékot kapott emlékül.
 
A sok játékos program közé kiválóan illeszkedett Agócs Írisz könyvillusztrátor kiállításának megnyitója. A Tandori Dezső Medvék minden mennyiségbencímű verseskötete által ihletett, a művésznő legkedvesebb mackós rajzait bemutató tárlat az óvoda lépcsőház-galériájában kapott helyet.
 
m.