Más útvonalon a 212-es

A művelődési központ átépítése miatt a tervek szerint legkésőbb november közepén lezárják a forgalom elől a Sirály utcát. Tulajdonképpen visszaáll a tíz évvel ezelőtti rend, amikor a Csörsz utca felső része is kétirányú volt. Annak érdekében, hogy a buszok biztonságosan elférjenek egymás mellett, a művelődési központ oldalán a jelenleg alkalmazott halszálkás parkolás helyett az utcával párhuzamos parkolóhelyeket alakítanak ki, míg a másik oldalon egyáltalán nem lehet majd megállni.

A busz nem a Kiss János altábornagy utcába kanyarodik be
A busz nem a Kiss János altábornagy utcába kanyarodik be

Forgalomtechnikai okokból átépítik az útpályára belógó kiöblösödő járdarészeket, valamint a Csörsz utca torkolatában található sávszűkítő virágos szigetet. Megváltozik a 212-es busz útvonala is, a Pest felé közlekedő járat a Kiss János altábornagy utca kihagyásával a jövőben a Böszörményi útról fordul rá a Csörsz utcára. A forgalom zavartalan haladása érdekében átjárhatóvá teszik a Jagelló út felső részén található zöld szigetet.

A Böszörményi út, illetve az Apor Vilmos tér felől érkező autók, valamint a 212-es buszok az újonnan kialakított leágazáson keresztül jutnak el a Csörsz utcába. A Sirály utcai buszmegálló a taxiállomáshoz hasonlóan várhatóan a Csörsz utcába kerül, míg a szintén megszűnő Kiss János altábornagy utcai megállót várhatóan a Böszörményi úton pótolják.

(mm.)