Mediterrán ízek, olasz hangulat a Svábhegyen

Kedvenc hétvégi célpontunk a Normafa. Hosszú órákat töltünk el gyermekeimmel az erdőt járva, hatalmas fák alatt sétálva. Télen elmaradhatatlan móka a szánkózás, csúszkálás. Ilyen alkalmakkor elmarad az otthoni főzés, így inkább beülünk egy jó kis étterembe. Illetve eddig csak beültünk volna, hiszen a hegyen az árak egy nagyobb családnak megfizethetetlenek voltak!

mediterrán

Ezért hatott ránk üdítőleg, hogy megnyílt a Fogas Pizzéria a Svábhegyen, a Bajai Halászcsárda mellett. És nemcsak elérhető áraival imponált, hanem meglepően eredeti ízvilágával. Kínálatukban igazi ínyencfalatok szerepeltek, kicsit meg is nehezítették a választást. Végül kiderült, csalódás semmiképp sem érhet, a levesektől a pizzákon, tésztákon át a különböző desszertekig és salátákig minden étel egy-egy műremek. Mint megtudtuk, eredeti, olasz receptek és alapanyagok várják a vendégeket, ettől a különleges minőség. Ehhez hozzájárul a felszolgálók kedvessége, mellyel már a bejáratnál fogadtak, és ebédünk alatt kényeztettek minket. Ebéd után újabb dilemma következett: a kávé kiválasztása. A hely kávéi a legmagasabb igényeket is messzemenően kielégítik.

Érdemes a pizzériába hétköznap is visszatérni, és nem csak vacsoraidőben. Déltől délután 16 óráig menüvel is várják a betérőket, környéken dolgozókat, mérsékelt áron, de a vacsoráknál megszokott minőségben. A menü egy levesből és egy főételből áll, elfogyasztható a hangulatos étteremben, vagy el is vihető. Ráadásul a pizzériában vezeték nélküli internet-elérhetőség is van, ha viszem a laptopom, még a levelezésem is el tudom intézni a kiváló kávé mellett.

mediterrán

A pizzéria vidám, barátságos, a mediterrán Olaszország hangulatát idézi, ezzel egészen hiánypótló a budai kertvárosi környéken. Így télen inkább bent, de nyáron a kertben keresek majd helyet a családomnak. Ha rossz az idő, vagy már nincs kedvem kimozdulni, inkább otthon maradok, és megrendelem a kedvenc finomságainkat, hiszen a XII. kerületben ingyenes a házhoz szállítás!

(x)