Megújuló játszóterek, megszépülő zöldfelületek

A végéhez közeledik a tavaly ősszel megkezdett zöldfelület- és játszótér-felújítási program. A legtöbb helyszínen már befejeződtek a munkák, a játszószerek közül azonban néhányat a szokatlanul hideg időjárás miatt még nem szereltek fel.

A késedelem oka, hogy a fagyott földbe nem lehetne biztonságosan rögzíteni a nagy igénybevételnek kitett játékokat. Szintén az időjárás jobbra fordulását követően helyezik ki a nemrégiben vásárolt EU-kompatibilis hintákat.

A már korábban átadott, teljes egészében átépített Deres úti játszótér mellett hamarosan újabb játszófelületeket vehetnek birtokba a gyerekek. Folyamatban van a homokozó feltöltése és a terület körbekerítése a Rácz Aladár úton, míg a Böszörményi úton, a volt Autó Néró telephelyén újonnan kialakított játszótéren már elkészült a homokozó és a mérleghinta, és befejeződött a terület rendezése is. Szintén a gyerekek által kedvelt rugós játék hiányzik az Ágnes út–Széchenyi-emlék út találkozásánál létesített új játszótérről. A Rege park most kialakított két játszófelületére a fagyok elmúltával kerülnek ki a játszóeszközök, köztük egy hetvenméteres kötélpálya. Megkapta az önkormányzat a tavaly megrendelt EU-szabványos hintákat, a játékok felszerelését hamarosan megkezdik.

Már használhatják a kerületiek a Fodor utca–Pagony utca sarkán kialakított, virágágyásokkal, új térkő burkolattal és padokkal ellátott pihenőhelyet. Befejeződött a Széchenyi-emlékhely környezetének rendbetétele, felújították és megemelték a Thomán István utca buszvégállomás felőli részén található körszigetet, valamint új közösségi felületet hoztak létre a Győri út és Avar utca találkozásánál.

A fejlesztések ezzel nem állnak le, az ősszel lezárult közbeszerzési eljárásoknak köszönhetően tavasszal újabb zöldfelületek újulnak meg.

mm.