Megújult a Hegyvidék Televízió

Szeptembertől megújult arculattal és az eddiginél gazdagabb tartalommal jelentkezik a Hegyvidék Televízió. Reggelente – a budapesti helyi adók között egyedülálló módon – élőképes útinformszolgáltatással várja a nézőket.
A Novotel szálloda tetején elhelyezett kamera segítségével hétköznapokon reggel hét és tíz óra között a nézők telefonos élő adásban követhetik nyomon a bevezető utak forgalmát a Hegyvidék Televízióban. Az információs műsorban az időjárás-jelentés, valamint az aktuális hírek mellett beszámolnak a dugókról, balesetekről, valamint helyzetképet adnak a tömegközlekedés pillanatnyi alakulásáról. Az adás interaktív lesz, az éppen úton lévők közvetlenül bekapcsolódhatnak a műsorba. A huszonnégy órában működő kamera képét a tervek szerint hamarosan a televízió honlapján is nyomon követhetik az érdeklődők.
 
A Hegyvidék Televízióban változatlanul este hétkor kezdődnek a hírpercek, a Hegyvidéki Info után a régi-új tematikus magazinműsor-blokk következik. Új program a Lélekemelő, amely csütörtök esténként jelentkezik Szederkényi Károly atya vezetésével. Farkasrét plébánosa az éteren keresztül próbál megoldást találni a lélek bajaira, de szívesen ad teret örömteli eseményeknek, kerületi történéseknek is.
 
Élőkép a Novotel tetejéről
Élőkép a Novotel tetejéről
 
Ismert politikusok, közéleti személyiségek szólalnak meg Krassó László Duettjében, a Sajtópáholyban pedig kerületi újságírók és publicisták beszélgetnek helyi témákról. Az adatok tükrében igyekszik objektív képet adni a legfontosabb hegyvidéki és fővárosi eseményekről a Rákérdeztünk, míg a vasárnap esti Hírmondó a hét legfontosabb híreit foglalja össze.
 
Külön műsor foglalkozik a kerületi kisebbségekkel, a sport- és kulturális élettel, a hegyvidéki civilekkel, a helytörténettel, valamint fogyasztóvédelmi kérdésekkel. A naponta adásba kerülő Országjáróban, műsorcsere keretében, határon túli és magyarországi települések mutatkoznak be.
 
(em.)