Megújult a János kórház előtti tér

Új térkő burkolatú járdát alakított ki a Szent János Kórház előtti téren, valamint felújíttatta a csatlakozó járófelületeket az önkormányzat. A fejlesztésnek köszönhetően az egészségügyi intézmény főbejárata gyalogosan is biztonságosan megközelíthető a Városmajor utca és a Diós árok felől.
Néhány héttel ezelőtt beszakadt az útfelület a János kórház főbejárata előtt. Az úttest felbontásakor kiderült, hogy az aszfaltréteg alatt jó állapotban maradt az alapként használt eredeti bazaltkocka burkolat. Az eredeti tervek szerint ezeket a köveket használták volna fel a felújítás során, ám az önkormányzat módosította elképzelését. Bár a bazalt rendkívül ellenálló anyag, és szinte örök életű – a kocka alakú követ rongálódás, kopás esetén elég az ép oldalával felfelé fordítani –, ám nedves időben a csúszóssága miatt kimondottan balesetveszélyes.
 
Térkővel kirakott járdát építettek
Térkővel kirakott járdát építettek
 
Nemrég újították fel a Városmajor utcából a János kórházhoz vezető lépcsősort, ennek köszönhetően pedig jelentősen megnőtt a téren áthaladó gyalogosok száma. A kórházban az átlagosnál gyakrabban megforduló idős, rendszerint nehezen mozgó emberekre gondolva az önkormányzat úgy döntött, újraaszfaltozza a területet, egyúttal térkővel kirakott járdát épít a tér köré. Szintén a veszélyforrások kiküszöbölése érdekében kevésbé csúszós térkő burkolatot kapott a Diós árkot és a Városmajor utcát a János kórház főbejáratával összekötő gyalogosfelület, egyúttal kicserélték a járdaszakasz elhasználódott szegélyköveit.
 
(mm.)