MOST a jövő művészeinek

Egyfajta kortárs képzőművészeti megállóhelyként nyújt bemutatkozási lehetőséget az alkotók számára a Hegyvidék Bevásárló Központban megnyílt MOST Galéria. A háromhetente megújuló kiállításokat művész–közönség találkozókkal, stúdióbeszélgetésekkel egészítik ki.

A MOST megpróbál új tartalmat adni a lebontásra ítélt Hegyvidék Bevásárló Központnak – mondta el a megnyitóünnepségen Gergely Katalin, a Hegyvidék Galéria vezetője. Mint kiemelte, szeretnék viszszacsempészni azt a közösségi életet, ami egykor jellemezte az épületet. Korábban sokan jártak ugyanis ide azért, hogy ügyes-bajos dolgaik elintézése mellett egy kicsit megpihenjenek, és elbeszélgessenek ismerőseikkel, barátaikkal. Sajnos, ennek mára vége szakadt, azonban a galériának köszönhetően újra közösségi tér jöhet létre az épület falai között.

Részlet az első kortárs kiállításból
Részlet az első kortárs kiállításból

Gergely Katalin hangsúlyozta: háromhetente jól ismert és még szárnyait bontogató művészek tárlatai váltogatják majd egymást. Műfaji sokszínűségre törekednek, így a hagyományos ábrázolásmódok mellett a modern kifejezésformáknak is igyekeznek teret adni. A kiállításokon az alkotók mutatják be munkáikat, míg a tárlatok megnyitását követő hetekben kötetlen beszélgetésre invitálják a művészetpártoló közönséget. Mindezt a galéria munkatársai hangulatos, kora esti összejövetelek formájában szeretnék megvalósítani, melynek során a vizuális élményt zenei és irodalmi produkciókkal teszik teljessé.

Nem hiányozhatnak a kulináris élvezetek sem, a találkozókon finom ételekkel és italokkal fogadják a vendégeket. Külön készülnek a karácsonyra, egész decemberben ünnepi kiállításokkal, illetve heti három alkalommal, hétfőn, szerdán és pénteken iparművészeti vásárral várják az érdeklődőket.

m.