Nagyik a könyvtárban

Az Országos Nagyi Könyvtári Napok keretében tartalmas és szórakoztató programokkal várta az idősebb korosztályt az Ugocsa utcai könyvtár. A programsorozat a vállalkozó kedvű szépkorúak számára is lehetőséget biztosított a bemutatkozásra.

A tavaly első osztályú minősítést elnyerő Ugocsa könyvtár valódi nagykövetnek számít a kultúra területén. Létrehozásának pillanatától azon fáradozik, hogy minden korcsoporttal megszerettesse a könyveket és az olvasást.

Az Országos Nagyi Könyvtári Napok rendezvény remek alkalmat szolgáltatott arra, hogy az idősebbek a szokásosnál is aktívabban vegyenek részt az intézmény életében. A könyvtárosok segítségével megismerkedhettek az internet nekik szóló tartalmaival, egészségügyi tanácsadásokon és előadásokon vehettek részt, valamint tájékoztatást kaptak a kerületi önkormányzat szolgáltatásairól.

A Haydn-, Händel-, Mendelssohn-emlékév alkalmából szerepet kapott a muzsika is, volt kozmetikai bemutató és tanácsadás, sőt, a Csipkeverők Baráti Köre jóvoltából kézműves munkákból összeállított kiállítást is megcsodálhattak a látogatók. Népszerűnek bizonyultak a nagyikat és unokáikat egy asztal mellé ültető játékos vetélkedők és az ezúttal szimultánként meghirdetett Ugocsa-kupa sakkverseny. A rendezvénysorozat fénypontjaként a Szupernagyi népdalkör adott fergeteges koncertet.

m.