Nagyobb épületben a gondozási központ

Alig néhány méterrel költözött csak távolabb eddigi, Kiss János altábornagy utcai otthonától a kerületi időseket, rászorulókat segítő Hegyvidéki Egyesített Gondozási Központ. A Beethoven utca sarkán felépült új társasház földszintjén kialakított helyiségcsoport nagyobb, szebb, modernebb, és ami a központ szolgáltatásait igénybe vevők számára talán a legfontosabb, kényelmesebb elődjénél.
A gondozási központot hivatalosan átadó Pokorni Zoltán ünnepi öszöntőjében a kisközösségek fontosságára hívta fel a figyelmet. A polgármester emlékeztetett: az önkormányzat egyebek közt azért határozta el az új helyiségcsoport kialakítását, hogy ezzel is elősegítse a Hegyvidéki Egyesített Gondozási Központ égisze alatt működő idősek klubjának közösségformáló tevékenységét.
 
Az önkormányzat egyik legfontosabb feladata megteremteni annak a feltételeit, hogy az emberek egymásra találjanak, és öntevékeny csoportokat alkossanak. Mindent meg kell tenni annak érdekében – mondta Pokorni Zoltán –, hogy legalább itt, a Hegyvidéken megpróbáljunk együtt és egymásért élni.
 
nagyobb
Pokorni Zoltán polgármester adta át az új közösségi helyet
 
A Hegyvidéki Egyesített Gondozási Központ elsősorban az idős, gondozásra, ápolásra szoruló embereknek nyújt támaszt. Azokat segíti, akik életkoruk, egészségi állapotuk, szociális helyzetük miatt nem tudnak megfelelően gondoskodni magukról. Az intézmény keretein belül működő idősek klubja napközbeni elfoglaltságot, szórakozási lehetőséget, társas tevékenységet, illetve étkezést biztosít a saját otthonukban élők számára.
 
A gondozási központnak otthont adó új, kétszázötven négyzetméteres helyiségcsoport és a hozzá tartozó, több mint negyven négyzetméteres zöldudvar az eddigieknél kényelmesebb elhelyezést biztosít a klubtagok számára. Kialakításának köszönhetően egyszerre két különböző műfajú program megtartására is alkalmas. Itt kaptak helyet az irodák, egy teakonyha, valamint a vizesblokk, benne a mozgássérültek számára is használható mellékhelyiséggel. Nem költözött ugyanakkor a központtal együtt az étterem, az ebédet továbbra is a Kiss János altábornagy utca 36.-ban szolgálják fel.
 
(m.)