Nyár a gyermekvasútnál

Ebben az esztendőben is gazdag program várja azokat, akiknek a tavasszal, illetve a nyár folyamán gyermekvasutazni támad kedvük.
Évadnyitó sajtótájékoztatót rendeztek a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút Virágvölgy állomásánál. A régmúlt időkre történő rövid emlékezés után az ez évi programokról esett szó.
 
nyar
 
Május 2-án bárki bekukkanthat a gyermekvasút hűvösvölgyi vontatási telepére, megnézheti a járműparkot, sőt az idén nyolcvanéves motorvonatra is felszállhat.
Május 23-án a Széchenyi-hegyi emléknaphoz csatlakozik a kisvasút. Ezen a reggelen a XIX. századi csapatszállító vonatokat idéző katonaszerelvénnyel érkeznek a korhű egyenruhába öltözött hagyományőrzők. A nap folyamán több katonai bemutató szórakoztatja az érdeklődőket.
Május 31-én, gyermeknapon látványos programokkal várják a gyerekeket és kísérőiket.
Június 13-án avatják fel a gyermekvasutas tanfolyamot sikerrel elvégző ifjú MÁV-tagokat (várhatóan több mint kétszáz gyereket).
Június 20-án, a Múzeumok éjszakáján a nosztalgiajárművek is közlekednek, sőt, éjszaka az utasok meglátogathatják a János-hegyi kilátót.
Augusztus 19-én éjszaka rendezik a hagyományos 20 kilométeres túrát.
Augusztus 20-án tűzijátéknéző vonat közlekedik.
Augusztus 30-án látványos ünnepség során búcsúztatják el azokat, akik befejezték a nyolcadik osztályt, és kitöltötték a szolgálati idejüket.
 
Kertész István