Nyári Buborék-táborok

A Hegyvidék színvilágával harmonizáló, kék és zöld promóciós táblák kerültek ki a nyári szezonra készülő XII. kerületi Szabadidősport Központ homlokzatára a Városmajor utcában. A molinókon az intézmény szolgáltatásai jelennek meg, valamint kiemelt helyet kapott a nyári szünetben úszótáborokat szervező Buborék úszóiskola is.
Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is táborozni hívja a sportos nyaralásra vágyó gyerekeket és fiatalokat a XII. kerületi Szabadidősport Központban működő Buborék úszóiskola. Ezúttal úszótábor, valamint úszással kombinált foci-, kaland- és kosártábor szerepel a programban. Az intenzív úszásoktatás kéthetes, tíz-tíz alkalmat tartalmazó turnusokban zajlik – az első turnus június 15-én indul és 26-ig tart, a másodikba június 29-től július 10-ig, a harmadikba pedig július 13-tól 24-ig várják a jelentkezőket. Hasonlóan a tanév közben megszokottakhoz, az oktatás vízhez szoktató, kezdő, mélyvízhez szoktató, félhaladó és haladó csoportokban történik. Az alapok játékos elsajátítását követően a résztvevők a versenyhelyzetekkel is megismerkedhetnek.
 
nyari
 
Az úszótáborban vízilabdás és ügyességi elemekkel gazdagított úszásoktatást tartanak a gyerekeknek, akik felesleges energiáikat a nagyméretű ugrálóvárban vezethetik le. Lovaglást, falmászást, bobozást, kirándulásokat, görkorcsolyázást, búvárkodást, terepbiciklizést és egyéb izgalmakat kínál a kalandtábor. A vízi foglalkozások mellett egész nap pattog a labda a focitáborban, míg a kosártáborban részt vevők a sportág avatott szakértőitől tanulhatják meg a játék fortélyait az uszoda felett található sportteremben.
(mm.)