Nyári Fesztivál a Városmajorban

Négy kiváló komédiával indul a Városmajori Szabadtéri Színpad nyári programsorozata. A szabadtéri színházi szezon további részében zenés és prózai darabokra, vígjátékokra és tragikomédiákra, valamint gyermekelőadásokra várják a közönséget.
Pest hamarosan Budára költözik: a József Attila Színház a Szabad Tér Színházzal együttműködve négy fergeteges komédiát mutat be júniusban a Városmajori Színpadon. A szabadtéri színházi szezont június 11-én a Bérgyilkos a barátom nyitja, majd június 13-án a Legyen a feleségem, június 18-án pedig a Kölcsönlakás lesz műsoron. Június 20-án egy új bemutató, Cooney-Hilton: Négyesikrek című bohózata kerül színre Méhes László rendezésében.
 
A darabokban népszerű színészek, többek között Besenczi Árpád, Bodrogi Gyula, Esztergályos Cecília, Gesztesi Károly, Schnell Ádám és Ullmann Mónika szórakoztatják majd a közönséget. A József Attila Színház produkcióira a szervezők „Négyesikrek-akciót” hirdettek, azaz a négy előadás bármelyikére megváltott három jegy után egy ajándékba jár.
 
nyari1
Legyen a feleségem (József Attila Színház)
 
A Képzeletbeli Operett című mű bemutatója a nyár egyik legkiemelkedőbb eseményének ígérkezik a Városmajorban. A zenés színművet a debreceni Csokonai Színházzal közösen mutatja be a Szabad Tér Színház július 2-án és 4-én. Valère Novarina darabját maga az író rendezi olyan színészekkel, mint Ráckevei Anna, Szűcs Nelli, Újhelyi Kinga, Jámbor József és Kóti Árpád.
 
Örkény István Tóték című tragikomédiája a Gyulai Várszínház és a beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház közös produkciójában látható július 30-án, a főbb szerepekben: Trill Zsolt, Szűcs Nelli, Varga József és Tóth László. A beregszásziak Giovanni Boccaccio Dekameronját is bemutatják június 25-én és 27-én, Vidnyánszky Attila rendezésében. Vidnyánszky új előadással is készül: július 11-én Csehov Egyfelvonásos komédiák című előadásában olyan művek kerülnek színre, mint A medve, A dohányzás ártalmairól és a Leánykérés.
 
A Budaörsi Játékszín évek óta vendége a Városmajori Szabadtéri Színpadnak, az idén is több előadással készül. Július 18-án és 19-én a Szerelmes nagykövet című bohózattal találkozhatnak a nézők, Straub Dezső, Gregor Bernadett, Nyertes Zsuzsa és Szabó Erika főszereplésével, míg augusztus 21-én a Sors bolondjai című vígjáték következik Szakács Tiborral, Magyar Attilával, Pikali Gerdával és Timkó Eszterrel.
 
nyari2
Liliom
 
Izgalmas színfoltja lesz a fesztiválnak Tamási Áron Énekes madár című székely népi játéka, amit a Turay Ida Színház előadásában július 9-én láthat a közönség, Hűvösvölgyi Ildikó, Benkő Péter, Mikó István és Ivancsics Ilona főszereplésével. A Turay Ida Színház és a soproni Petőfi Színház közös produkciójaként, Mikó Istvánnal, Boros Zoltánnal és Nemcsák Károllyal a főbb szerepekben, augusztus 13-án nézhetjük meg Rideg Sándor nagy sikerű vígjátékát, az Indul a bakterházat.
 
Vendégtársulatként fellépnek a nagyváradi Magyar Színház színészei is, akik Gogol Revizorját (augusztus 6.) és Vajda Katalin Anconai szerelmesek című zenés komédiáját (augusztus 8., 9.) viszik színre. A Dollárpapa című klasszikus Gábor Andor-vígjátékot a Karinthy Színház hozza el augusztus 22-én. Hoffmann Tamás, azaz a „dollárpapa” szerepét Sztankay István játssza.
 
A felnőtteknek szóló előadások este nyolckor, a gyermekprogramok vasárnaponként délelőtt fél tizenegykor kezdődnek. Matinéműsorként számos mese musicalváltozata látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
 
z.