Parkolásgátló oszlopok több útszakaszon

Kátyúzással, lépcsőfelújításokkal, valamint parkolásgátló oszlopok kihelyezésével folytatódik az év elején meghirdetett közterület- rekonstrukciós program. Az elképzelések szerint két éven belül Hegyvidék valamennyi lépcsősora megújul.
Kapcsolódva a környéken nemrégiben befejeződött járdaépítéshez az útkarbantartási munkálatokat végző Vianova Zrt. felújította a Fodor utca és a Mártonhegyi út közötti lépcsőt. A rekonstrukció keretében megerősítették a lépcső szerkezetét, az alapokig visszabontották, majd újraépítették a járófelületet, kicserélték a burkolatokat, felújították a korlátot, valamint új vízelvezető vájatot alakítottak ki.
 
Teljes felújításon esett át a visszatérő közműépítések miatt meglehetősen leromlott állapotú, az utóbbi években egyre nehezebben járható Pethényi lépcső is. A Pethényi út alsó és felső szakaszát összekötő, nagy forgalmú gyalogosútvonalon a lépcsőfokok kijavítása és szintbehozása mellett a lépcsőt szegélyező rézsű rendezésére is sor került. Szintén a karbantartási feladatok részeként parkolásgátló oszlopokat telepít az önkormányzat a Gébics utcában, a Szendrő utcában és a Jagelló úton, valamint a Városmajor utcában, a gimnáziumnál, illetve a Dobsinai úton, az iskola környékén. Az utóbbi időben egyre több autó parkol a Kútvölgyi lejtő zöld szigeteire. A szabálytalan parkolás megakadályozása érdekében az útszakasz idén tervezett felújítását követően a környezethez illő, nagyméretű termésköveket helyeznek el az érintett területek határán.
 
A Pethényi lépcsőt teljesen felújították
A Pethényi lépcsőt teljesen felújították
 
Az ütemezésnek megfelelően jelenleg is zajlik a kerületi utak kátyúmentesítése. Az elkövetkező hetekben a többi között a Kútvölgyi lejtőn, a Patkó úton és a Patkó közben, illetve a Bükkös utcában várható a balesetveszélyes úthibák kijavítása.
 
(mm.)