E-pontok a hivatalban

Az önkormányzat jóvoltából új kommunikációs eszközöket vehetnek igénybe a polgármesteri hivatal ügyfelei. Az e-pontnak nevezett informatikai terminál elsődleges célja a széles körű és pontos helyi szintű tájékoztatás biztosítása.
 
A polgármesteri hivatal épületében az ügyfélszolgálaton, az okmányirodán és a második emeleten működő terminálokon az önkormányzat hivatalos oldala, a www.hegyvidek.eu honlap olvasható, míg az építésigazgatási iroda e-pontja a Minerva térinformatikai rendszerhez biztosít hozzáférést. Az ügyfelek számára szabadon elérhető számítógépes rendszer célja, hogy megkönnyítse a polgármesteri hivatalba érkező polgárok információhoz jutását. A kerület internetes oldalai segítenek az ügyintézési folyamatok közötti eligazodásban, az azonnali tájékoztatásnak köszönhetően csökkenhetnek a felesleges sorban állások, és lerövidül az ügyintézésre fordított idő.
 
A tervek szerint a jövőben szélesedik az elérhető információk palettája, a kerület honlapja mellett ugyanis más önkormányzati intézményekhez és a Hegyvidék újság internetes oldalaihoz is biztosítják a hozzáférést.
 
(m.)