Régi-új élelmiszerbolt a virányosiaknak

Jó hír a virányosiak számára, hogy újból megnyílt a 156-os busz végállomásánál évekkel ezelőtt bezárt élelmiszerüzlet. Az új bolt, akárcsak a régi, a CBA-lánc tagja, ám a korábbiakhoz képest a minőségi áruk jóval nagyobb kínálatával és színvonalasabb körülményekkel várja a vásárlókat.
A Szarvas Gábor úton, a Virányosi Közösségi Ház épülete mellett sokáig élelmiszerbolt működött, ám az üzlet négy évvel ezelőtt bezárt. Nemrégiben azonban megkezdődött az üzlethelyiség átalakítása, felújítása, néhány hete pedig megnyílt egy rendkívül korszerű, akadálymentesített, ízléses belső kialakítású és nem utolsósorban bőséges, minőségi árukínálatú, családias élelmiszerbolt.
 
– A korábbi üzlet nem igazán tudott megfelelni a környékbeliek igényeinek, ezért is kényszerült bezárni. Azt tapasztaltuk, hogy a minőségi áruválaszték és kiszolgálás hiányzott a környékről, ezért is döntöttünk úgy, hogy a CBA Príma elnevezésű, felsőkategóriás színvonalú boltcsoporthoz csatlakozva új élelmiszerboltot nyitunk ezen a helyen – mondta érdeklődésünkre Erszény Ákos, az új egységet kialakító, Budán több más CBA-t is működtető Kankun Kft. kereskedelmi igazgatója. Az országban lévő mintegy ezer CBA közül első körben 41 üzlet érdemelte ki a CBA Príma minősítést, köztük az új virányosi bolt is.
 
regi1
 
A CBA Príma üzletlánc más tagjaihoz hasonlóan a Szarvas Gábor úti is a minőségi termékek kínálatára helyezi hangsúlyt, ez azonban az árakban nem jelentkezik – közölte az igazgató. Mint megtudtuk: itt is megtalálhatók a CBA országos akciói, sőt, önálló regionális akciókban is részt vesz az üzlet. Bár nem túl nagy az alapterület, így is közel hétezerféle árucikk szerepel a kínálatban – a tartós élelmiszerek mellett friss zöldség, gyümölcs, hentesáru, pékáru is kapható. Külön Vinotékája is van a boltnak, ahol a legkiválóbb magyar borok közül lehet válogatni.
 
A magyar termékek aránya a teljes élelmiszerkínálat tekintetében jóval magasabb, mint más bolthálózatokban, ráadásul ez az arány csak növekszik – az üzletlánc magyar tulajdonosainak kezdeményezésére a CBA és CBA Príma üzletek szeptembertől legalább 80%-ban hazai termékeket árulnak. A közeljövőben az üzlet előtt lévő épületben – a jelenleg üzemelő videotéka mellett – magas színvonalú zöldség-gyümölcs üzlet is helyet kap majd.
 
regi2
 
A Szarvas Gábor út 8/a alatti CBA Príma Szarvas Csemege hétköznap 7 és 21, szombaton 7 és 17, vasárnap 8 és 17 óra között tart nyitva. A bolt ingyenes házhoz szállítást is vállal ötezer forint feletti vásárlás esetén, ami különösen a környéken lakó, nehezen közlekedő idős emberek életét könnyítheti meg.
 
z.