Repülési engedély angyaloknak

A Baltazár Színház, az egyetlen hazai hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll, a Tüskevár iskola meghívására a Repülési engedély – angyaloknak című utcaszínházi előadását mutatta be a Csillebérci Szabadidő- és Ifjúsági Központban. A darab zenés, táncos formában beszél a hitről: a történetben egy szekéren érkező angyalcsapat ébreszti rá a hitehagyott papot arra, hogy hit nélkül nem lehet élni.

Az adventi előadást nemcsak a Tüskevár tanulói tekinthették meg, hanem több kerületi intézmény, nevelőotthon diákjai, lakói és tanárai is, akiket szintén meghívtak a programra. A szervezők a rendezvénnyel kikapcsolási lehetőséget, egyszersmind találkozási, ismerkedési alkalmat kívántak teremteni, melynek során a legkülönbözőbb társadalmi helyzetű és sokféle problémával szembenézni kényszerülő fiatal találkozhat egymással, hogy a különbözőségeik és a másságaik érzékelése mellett megélhessék hasonlóságaikat, azonosságaikat is.

2009_24_Page_17_Image_0004

Az egykori csillebérci úttörőtábor területén működő, hiperaktív, magatartásproblémás, viselkedészavaros és más, sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó Tüskevár Általános Iskola, Szakiskola, Szakközépiskola és Gimnázium a téli szünet előtti utolsó napokban adventi hetet tart. Ennek nyitóeseménye volt a Baltazár Színház előadása, amit kézműves-foglalkozások, beszélgetések, versenyek és kirándulások követnek. A közös programok célja, hogy ráhangolják a gyerekeket a karácsonyra – azokat is, akiknek otthon kevesebb ünnepi pillanat jut nehéz családi körülményeik miatt.

z.