Sakk, matt, Lauder

Három kategóriában tizenhat csapat indult a kerületi iskolások számára kiírt sakkcsapatbajnokságon. A verseny győztesei képviselhetik Hegyvidéket a budapesti korosztályos döntőkben.
A három főtáblás és egy tartalék versenyzőből álló alsós fiú- és lány-, valamint felsős fiúcsapatok körmérkőzéses lebonyolításban döntöttek a helyezések sorsáról. A házigazda jogán a Zugligeti Általános Iskola valamennyik kategóriában két csapattal nevezett. Ezúttal nem jött el a 2008-as Bu- dapest-bajnok SOTE Gyakorló Iskola lánycsapata, mivel tavalyi eredménye alapján automatikusan továbbjutott, így kategóriájában az idén két hegyvidéki iskola indulhat a fővárosi döntőben.
sakk
Mindenki játszott mindenkivel, a versenyzőknek azonban nemcsak egymással, hanem az idővel is meg kellett küzdeniük, hiszen ezúttal csupán tíz percük volt, hogy mattolják ellenfelüket. Mint a végelszámolásnál kiderült, azok az iskolák szerepeltek a legjobban, ahol a sakkot intézményes keretek között oktatják. Két első helyet szerzett a Szabolcsi János nagymester vezetésével készülő Lauder, míg a játék fortélyait Csonkics Tünde sakkolimpikontól elleső SOTE Gyakorló Iskola egy bajnoki címnek örülhetett. Végig jól küzdöttek a zugligeti gyerekek is, de ezúttal meg kellett elégedniük két második és egy harmadik hellyel.
(em.)