Segítség a Fejlesztő Napközi Otthonnak

Nagy sikere volt a Barabás Villában tartott jótékonysági estnek, amit a Hegyvidéki Kulturális Közalapítvány szervezett a Fejlesztő Napközi Otthon megsegítésére. A program bevételeként közel félmillió forintot kapott az intézmény, amely egy új, nagyobb épületbe költözne, hogy átmeneti elhelyezést is biztosíthasson a jelenleg nappali ellátást igénybe vevő sérült felnőtteknek.

Budai Ilona, Bencze Ilona, Gulyás Bence, Gulyás Dénes, Oberfrank Pál előadóművészek Sunyovszky Szilvia háziasszony közreműködésével felemelő adventi műsort adtak a Barabás Villában rendezett jótékonysági est közönségének. Különösen megható pillanatokat jelentettek azok a produkciók, amelyekben a Fejlesztő Napközi Otthon gondozottjai is megmutatták magukat: a fiatalok palotást táncoltak, profi zenészekkel muzsikáltak együtt, valamint az egyik diák, Kelemen Balázs a Karácsony felé című Juhász Gyula-verssel teremtett szép, ünnepi pillanatokat.

Az adventi esten jótékonysági árverés keretében adakozhattak a résztvevők a Fejlesztő Napközi Otthon javára. A szekszárdi Heimann-, a villányi Kovácspincészet, valamint magánszemélyek által felajánlott értékes borokra, továbbá a Galéria 12 kerületi képzőművészeinek alkotásaira licitálhatott a közönség. A palackok, illetve a műalkotások egytől egyig a kikiáltási ár többszöröséért keltek el – a befolyó összeg mind a fogyatékkal élő felnőtteket gondozó napközi otthon tervezett fejlesztéséhez járul hozzá. Liciten kívül a Sportmax Lite Wellness Club az általa szervezett jótékonysági fallabdaverseny bevételét ajánlotta fel, amit a hegyvidéki önkormányzat ugyanennyivel kiegészített, így Skripeczky Ákos, a Lite Wellness ügyvezetője és Pokorni Zoltán polgármester közösen 300 ezer forintot adott át Sándorné Erdélyi Juditnak, a napközi otthon vezetőjének (cikkünk a 24. oldalon – a szerk.).

2009_24_Page_06_Image_0006

Pokorni Zoltán, az est védnöke köszönetét fejezte ki a szervezőknek és a fellépő művészeknek, akik idejükkel, energiájukkal, tudásukkal, tapasztalatukkal hozzájárultak a program megvalósításához, valamint az adományozóknak, akik nemcsak pénzt, hanem figyelmet és szeretetet is adtak a sérült fiatalok családjainak.

A támogatók segítségével az önkormányzat új, nagyobb épületet kíván biztosítani a Fejlesztő Napközi Otthon számára. A jelenleg üresen álló Dobsinai utcai iskolaépületben – annak átépítését követően – az intézmény a nappali ellátás mellett bentlakásos és átmeneti otthont is működtethetne, ami óriási könnyebbséget jelentene az érintett családoknak.

(z.)