Sporttal nevelnek a napközis táborban

Június közepe óta várja a Fülemile úti napközis tábor a gyerekeket. A csodaszép helyen minden lehetőség adott a sportolásra, és ezt az oktatók ki is használják.
– A hatalmas terület sok lehetőséget ad arra, hogy minél több olyan programot szervezzünk a gyerekeknek, amelyben a sportolás és a mozgás áll a középpontban – mondja Szekeres Katalin testnevelő. – Szerencsére a nebulók nagyon szeretik ezeket a foglalkozásokat, a csapatversenyeket és az egyéni megmérettetéseket is.
 
A Semmelweis Egyetem gyakorlóiskolájában dolgozó tanárnő szerint a gyerekek legjobban a focit és a partizánt (a kidobós játék egy fajtáját) kedvelik, de szívesen részt vesznek az asztalitenisz- versenyeken, a sakktornákon, és sokat kosárlabdáznak is. A helyszín alkalmas a nagy számháborúcsaták megvívására, valamint kiváló akadálypályákat is fel lehet állítani.
 
2009_14_16_03
A gyerekek focizni szeretnek a legjobban
 
– A gyerekek szeretik az egyéni versenyeket, hiszen a barátokkal való rivalizálás, illetve a saját rekordok megdöntése kellően motiválja őket – emeli ki Szekeres Katalin. – Mi pedig szeretjük, ha játszanak, mert általános iskolás korban a sport kiváló nevelési eszköz, emellett sokat segíthet a kicsik személyiségének fejlődésében is.
 
A testnevelő, aki egyébként a tábor kilenc hetében mindig ott van a Fülemile úton, hozzátette: az időjárástól függően igyekeznek megtalálni a fiatalok számára legmegfelelőbb játékokat. A július első hetében uralkodó kánikula miatt például a déli órákban a gyerekek az árnyékban mérhették össze tudásukat egyebek közt helyből távolugrásban és ugráló kötelezésben.
 
Hogy valójában mennyire sikeres a tábor, e sorok írója tökéletesen lemérhette a látogatása alatt: míg beszélgettünk, folyamatosan fiúklányok szaladgáltak körülöttünk, és szinte percenként kérdezgették Katalint: „Mikor kezdődik már a partizán?”
 
Cs.