Szent László a rajzversenyen

Felső évfolyamos tanulók számára rendeztek rajzversenyt a Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskolában. Az érdekes témák és a gyerekek rajzolási készsége ezúttal is számos kiváló művet eredményeztek.
A Commitment Budai Módszertani Központ által szervezett rajzversenyen az 5–6. évfolyamos tanulók Szent László király legendáját kapták feladatul, a témakör bármelyik elemét feldolgozhatták, formai és technikai megkötöttség nélkül. Kizárólag a felhasznált eszközök típusát határozták meg: ceruzával, szénnel és tussal dolgozhattak a diákok. Bár elsősorban a gyerekek kreativitására volt szükség, a részletek felidézéséhez azért kaptak egy kis segítséget, a rajzterem falára az iskolai tankönyvekből ismert Szent László-képeket vetítettek a szervezők.
 
Szent László
 
Valamivel nehezebb, de annál ösztönzőbb feladatot kaptak a 7–8. évfolyamos tanulók. Egy kiállított lantot kellett megörökíteniük oly módon, hogy a papírra kerülő hangszer környezetét szabadon megváltoztathatták. A versenyzőknek mindössze egy órájuk volt, ám ez is bőven elegendő időnek bizonyult arra, hogy számos színvonalas alkotás szülessen. A rangsorolás éppen ezért igencsak nehéz helyzet elé állította a zsűrit.
 
Szent László
 
Bubcsó Istvánné zsűritag, az ELTE vizuális tanszékének tanára zárásként megjegyezte: a kiművelt vizuális műveltségnek az élet számos területén hasznát lehet venni, ezért érdemes tovább fejleszteni a már meglévő rajztudást.
 
(m)