Szépülő zöldterületek

Folyamatosan szépülnek a kerület közterületei. A játszótér- és parkfejlesztési program keretében új játszófelületeket alakítanak ki, illetve komfortosítják, átépítik a meglévő pihenőhelyeket.
A végéhez közeledik a Széchenyi-emlékhely környékének rendezése. A murvával felszórt járdarész az időjárás viszontagságait jobban tűrő antikolt kőburkolatot kapott, valamint befejeződött az emlékmű felülettisztítása. A rekonstrukció következő lépéseként hamarosan elkezdődik a korlátsor felújítása.
 
Letisztították a Széchenyi-emlékhely mészkő burkolatát
Letisztították a Széchenyi-emlékhely mészkő burkolatát
 
Átadták a játszóteret a közúttal összekötő, lapköves átvezető járdát a Csörsz utcai parkban, illetve a gyerekek birtokba vehették a Deres úti játszóteret. Szintén elkészült a Széchenyi-emlék úton újonnan kialakított, fakerítéssel körbevett játszótér, ahol a többi között rugós játék és hinta várja a kicsiket. Néhány napja befejeződött a Rácz Aladár úti játszótér kerítésének építése, a játszószereket itt már korábban felszerelték, így hamarosan sor kerülhet a hivatalos átadásra.
 
A korábban bejelentett fejlesztések közül a hóolvadást követően megkezdődhetett a munka a Rege park két oldalán, ahol egy új játszótér, valamint egy hetven méter hosszú kötélpályát is magában foglaló szabadtéri tornapálya épül.
 
(m.)