Színes járda a Tamási iskola előtt

Hamarosan egyre több hegyvidéki útszakaszon találkozhatnak színes járdákkal a gyalogosok. A jövőben a gyalogosfelületek átépítésekor az egységes szürke viacolor, illetve aszfaltburkolatot vörös térkővel teszik barátságosabbá. A Bürök utcában és a Tamási iskola előtt már elkészültek az új típusú járdák.
A Bürök utca Németvölgyi út felőli alsó szakaszán júliusban került piros térkő a kapubejárók elé, a szürke viacolorral burkolt járdára, míg a Tamási Áron iskola környékének gyalogosfelületeit nemrégiben építette át az önkormányzat. Az aszfaltjárdát az iskolaudvar borításával harmonizáló piros térkővel rakták ki a főbejárat és a kertkapu előtt. Szintén piros viacolor csíkkal jelölik a hosszanti parkolósávot, valamint a járda kiszélesedő szakaszán újonnan kialakított parkolóhelyeket. Megújul a szemközti oldal is: a Deres út és az Ormódi utca között aszfalttal, míg az Ormódi utcától a Tamási Áron utcáig térkővel burkolják a járdát.
 
A piros térkő barátságosabbá teszi a környezet
A piros térkő barátságosabbá teszi a környezet
 
A környéken élők és az orvosi rendelőbe járó gyalogosok biztonsága érdekében még ebben az évben átépítik a járdát a Városmajor utca páros oldalán, a Csaba utca és a Kékgolyó utca között. A felújítás során a töredezett és a mélyedések miatt különösen esős, havas időben nehezen járható aszfaltburkolatot térkőre cserélik. Új aszfaltréteget kap a járda a Dániel út 1–9. előtt, a Mártonhegyi úton végig, a Roskovics utca páratlan oldalán a Ráth György és a Bíró utca között, valamint a Goldmark Károly utcában mindkét oldalon, a Határőr úttól a Tóth Lőrinc utcáig. Karbantartás keretében kijavítják a beszakadt járdát a Szarvas Gábor úton a Magyar Máltai Szeretetszolgálat előtt, míg a kisgyermekes családok kifejezett kérésére szintén járdaépítésre kell számítani a Határőr úton, a játszótér környékén. A Dániel út és a Városmajor utca kivételével valamennyi megújuló járdaszakaszon piros térkővel jelölik a kapubehajtókat és a parkolási határvonalat.
 
(m.)