„Színház, te csoda!”

A színházi világnapon gyermekrajz-kiállítással és múzeumkommunikációs foglalkozásokkal várták a látogatókat a Bajor Gizi Színészmúzeumban. A gyerekeket Csukás István köszöntötte. A meseíró szerint a világ nagy, a nagyvilág pedig azoké, akik képesek meghódítani. Ilyenek a gyerekek, akik képzeletük erejével veszik birtokba a mindenséget.
 
szinhaz
 
Ezt bizonyítják a színházat, a színműveket megidéző rajzok, amelyek maguk is mesék: a fantázia birodalmába kalauzolva beszélik el a világ e különleges szegletét. Hiszen a színház mellett az olvasás is igazi csoda, ahogyan megelevenednek a fehér lapra vetett fekete betűk, és láthatóvá teszik a történetet. Amikor olvasunk, megindul bennünk a képzelet mozija, amihez nem kell jegy, és nem kell filmvetítő. Egyszerre ott találjuk magunkat a törpék országában, vagy éppen egy lakatlan szigeten Robinsonnal. Az olvasás arra való, hogy megismerjük a fantázia országait és képzeletünk tornáztatásával képesek legyünk együtt szárnyalni az író gondolataival.
 
A „Színház, te csoda!” című kiállítás június 27-ig látható azzal a szintén a színház világát megidéző tárlattal együtt, amelyet Viktor Kronbauer fotóművész sajátos szemléletmódú képeiből állítottak össze.
 
(m.)
 
Bajor Gizi Színészmúzeum – 1124 Budapest, Stromfeld Aurél út 16. Telefon: 225-3161, 06-30-362-5854. Nyitva: csütörtöktől vasárnapig 14.00–18.00.