Táncgála

Az idei év legnagyobb hazai tánceseményének ad otthont május 31-én a Csörsz utcai művelődési központ. A Nemzeti Moderntánc Gálához kapcsolódó jótékonysági tombola bevételét egy versenytáncos súlyosan beteg kisfi a gyógykezelésére fordítják.
 
A hazai táncosok egy emberként fogtak össze, hogy közösen segítsék a ritka májbetegségben szenvedő fiú családját. Már sikerült támogatáshoz jutni a külföldön elvégzendő műtéthez és az azt követő gyógykezeléshez, a több hónapos kint tartózkodás költségeit azonban a szülők nem tudják saját erőből fedezni.
 
A szükséges pénzösszeg előteremtéséhez nyújt segítséget a Hegyvidék Sportegyesület és a www.moderntanc.hu internetes portál a május 31-én, gyermeknapon rendezendő Nemzeti Moderntánc Gálával. A rangos eseményen a legjobb magyar táncosok mellett részt vesz többek között Südi Iringó, Dudás Tibor, Karsai Zita és a 4 For Dance táncegyüttes. A közönség találkozhat Csányi Sándorral is, a népszerű színész a zsűriben foglal majd helyet. A gála fővédnöke Pokorni Zoltán polgármester, a műsort Dombóvári István vezeti. A szervezők szívesen vesznek felajánlásokat a tombolára, amelynek bevételét a család megsegítésére fordítják.
 
(m.)