Teljes erőbedobásra késztetik ellenfeleiket

A Körmend ellen remekül helytállt
A Körmend ellen remekül helytállt
a Hegyvidék (fehérben)

A kezdeti megilletődöttség után egyre bátrabban játszik az első osztályú kosárlabdaligában szereplő EnterNet-NTE Hegyvidék. A hazai meccseken már a legjobbakkal is felveszi a versenyt a kizárólag magyar játékosokkal felálló hegyvidéki kosárcsapat, a Körmend ellen például csak egy hajszálon múlt a bravúr, az első bajnoki pontok megszerzése.

A legutóbbi meccsen Dávid Kornél (balra) is szurkolt a hegyvideki
A legutóbbi meccsen Dávid Kornél (balra) is szurkolt a hegyvideki
kosarasoknak

A jó nevű Szolnok ellen idegenben végig szoros, hajtós mecscset játszottak, teljes erőbedobásra késztetve a Tisza-parti alakulatot. Alaposan felpörgette a csapatot Keresztes Rafael érkezése, aki Szolnokon elért huszonöt pontjával új házi rekordot állított fel.

A Körmendről igazolt 212 centiméter magas, harmincéves center nemcsak a Hegyvidék korelnöke, hanem egyik legjobb játékosa is. Ő egymaga képes betölteni a Fülöp Gábor sérülésével és Likár Péter távozásával keletkezett űrt. Remekül megértik egymást a szintén az első osztályból igazolt dombóvári Simon Nándorral, ők ketten igazi vezéregyéniségei a csapatnak. Kivételes játékintelligenciájuk egyre inkább átragad a többiekre, így már bizonyosan nem kell sokat várni az első hegyvidéki kosaras győzelemre.

(m.)