Titi játszótértől Játszótérig

Az évek óta nagy sikerrel folyó Játszótér elnevezésű ingyenes gyermekprogramot április 18-án, szombaton a Csörsz utcai Sportmax szabadidőközpontban rendezik meg. A hegyvidéki önkormányzat által is felkarolt esemény egyik sztárvendége Nagy Tímea, a kerület díszpolgára, kétszeres egyéni olimpiai bajnok párbajtőrvívó lesz.
titiÖn nemcsak háromgyermekes anyuka, hanem a Rugalmas Megoldás Alapítvány elnök aszszonya, azaz köztéri játszóterek és iskolai sportpályák korszerűsítésében segédkezik. Sok a feladatuk?
– Három gyermekemmel igen sok játszótéren megfordultam az utóbbi években, és sajnos országszerte rossz tapasztalataim voltak. Nagyon sok helyen látom, hogy a gyerekeknek nincsenek olyan lehetőségeik, mint a tizenkettedik kerületben, ahol szerencsére biztonságos és színvonalas játszóterek várják a kicsiket. Nálunk a legnagyobb kedvenc a városmajori park játszótere, legtöbbször oda megyünk a lányokkal. Bízom benne, hogy az alapítvány sok családnak tud segíteni országszerte.
 
Most azonban egy rendhagyó Játszótérre készül.
– Igen, április tizennyolcadikán, szombaton a hegyvidéki önkormányzat jóvoltából kerületünkbe is ellátogat az a Játszótér nevű rendezvény, amely már évek óta „járja az országot”. Nemegyszer én is részt vettem az eseményein, és mondhatom, hogy lányaimmal együtt mindig nagyon jól éreztük magunkat. Még nagyobb öröm, hogy most házigazdái is leszünk a rendezvénynek.
 
Milyen programokra számíthatnak a résztvevők?
– Csak győzzem felsorolni! A gyerekeket számos sportlehetőség várja: foci, kosárlabda, ugrálóvár, de még a szörfszimulátort is kipróbálhatják. Lesz tombola, soksok játék és meglepetés. Az anyukák és az apukák sem unatkozhatnak, őket ingyenes szűrővizsgálatokkal, valamint egy játékos sajtótájékoztatóval várjuk, amelyen bárki meginterjúvolhatja az olimpiai bajnok pólósok közül Székely Bulcsút, Vári Attilát, az úszó Európa-bajnok Gyurta Danit, vagy éppen Kokót.
 
No és persze önt is, aki a játékokba is beszáll majd!
– Hát persze! Sőt, jönnek a gyermekeim is, ugyanis szeretném, ha ők is átélnék azt, amit a többi gyerek. Azaz a közös játék és sport örömét, ami a Játszótéren mindig a legfontosabb. A rendezvény ingyenes, sok szeretettel várunk mindenkit.