Történelmi siker a Sportmax 2-ben

Megnyerte első mérkőzését az EnterNet-NTE Hegyvidék kosárlabdacsapata az élvonalban – igaz, kicsit későn. A XII. kerületiek a Kecskemét ellen ünnepelhették a diadalt, ami azonban reménykedésre sem adhat okot, hiszen az együttes már kiesett az első osztályból.
Sikerült! Megszületett a Hegyvidék csapatának első győzelme a magyar kosárlabda élvonalában. Nagyon hosszú és rögös út vezetett odáig, míg a tizenkettedik kerületiek legyőzték a Kecskemétet az alsóházi rájátszásban. Sajnos, az alapszakasz eléggé csúfosan sikerült a gárda számára, hiszen huszonhat vereség mellett egyetlen győzelem sem került a neve mellé, így már a playoff előtt csupán matematikai esélye volt arra, hogy az együttes kiharcolja a bennmaradást.
 
Ez nem sikerült. Újabb két vereséggel folytatódott a rossz sorozat, és ekkoriban Sabáli Balázs, a csapat szaktanácsadója is kissé elkeseredetten beszélt a szezonról, vagy legalábbis a február vége óta eltelt időszakról, hiszen ő azóta áll a klub alkalmazásában.
 
– Hiába volt jó néhány olyan mérkőzés, amelyen nagyon közel álltunk a győzelemhez, az utolsó negyedben rendre kiütközött a csapat rutintalansága, az, hogy a keretből sokaknak ez az első idényük az élvonalban. Ráadásul a rossz sorozat nagyon görcsössé tette a srácokat, és ekkora teherrel a vállukon nagyon nehéz volt játszaniuk. Pedig mindenki bízott a sikerben, mindenki beleadott mindent, hogy meglegyen az első nyert meccs. Talán ha ez a szezon közepén megtörténik, több esélyünk lett volna a bennmaradásra. Ha a kiesés elleni harcot el is vesztette a Hegyvidék, egy csatát megnyert. A játékosok a szívük mélyén hitték, hogy meglehet az első győzelem, és a Kecskemét elleni hazai mérkőzésen ez meg is lett. A nagyszünetben már tizenkét ponttal vezetett a gárda. Ekkor egy nem mindennapi köszöntésnek lehetett tanúja a mintegy 100 fős publikum, a hangosbemondó ugyanis bejelentette, hogy Tóth László, az 1955-ös Európa-bajnok magyar csapat centere a helyszínen tekinti meg a mérkőzést, hiszen éppen mostanában látogatott haza Los Angelesből egy érettségi találkozó miatt. A hazaiak két légiósa, Younger és Johnson néhány szót váltott is az egykori klasszissal. Talán ez is jót tett nekik: mindketten remekeltek a második félidőben, és ketten együtt ötven ponttal zártak (Younger 29, Johnson 21).
 
A Hegyvidék magabiztosan kosarazott, és még az sem zavarta meg, hogy a vendég szurkolótábor egy tagja fáradhatatlanul és eléggé zavaróan püfölte a dobját, így buzdítva a vendégeket. A találkozó végére teljesen összeeső kecskemétieket végül 99–71-re győzték le a hazaiak.
 
– Már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy a Kecskemét az utolsó mecscsén légiósok nélkül lép pályára, ami, mint az be is bizonyosodott, döntő szerepet játszott a győzelmünkben – nyilatkozta lapunknak Sabáli a találkozó után. – Azért az is kellett a sikerhez, hogy amerikai játékosaink kiváló napot fogjanak ki, és persze az is, hogy ennyire feljavuljon a dobószázalékunk a második félidőre. Ha hatékonyan kosaraztunk volna a Nyíregyháza ellen az előző mérkőzésen, talán már akkor győztesen hagytuk volna el a pályát. Ez a siker fontos volt a csapat számára, hiszen így végre lekerült a teher a vállakról az utolsó két találkozóra. Csak kár, hogy ilyen későn nyertünk…
 
CSNM
 
KOSÁRLABDA-FESZTIVÁL
A BSE csarnokában (XII., Városmajor utca 61.) és az épület előtti parkban rendezik meg június 6-án 9.30–17.00-ig az I. Városmajori Kosárlabda-fesztivált. Az 1–2. osztályosok sorversenyen, míg a 3–4. osztályosok mini kosárlabda-bajnokság, a nagyobbak streetball-bajnokság keretében próbálhatják ki tudásukat, továbbá ügyességi versenyek, tombola és kézműves-foglalkozások várják a résztvevőket az ingyenes fesztiválon. A nap végén a BSE egykori játékosai mérkőznek meg a médiaválogatottal. Az esemény védnöke: Gundel Takács Gábor.